<script> <style>

◙ 18 November 2022 Ana Popovics LIVE In Heino ◙  Bluesfestival Hoogeveen - zaterdag 19 november 2022 ◙  14 Oktober 2022 Bock & Blues Almelo ◙

/marquee>

Blues Festival Assen 2022

Op zaterdag 8 oktober vindt het New Blues Festival weer plaats in De Bonte Wever!
Het festival wordt voor de zesde keer georganiseerd en heeft inmiddels een mooie status verworven onder de liefhebbers van kwaliteitsmuziek. De line-up is rond en met Bernard Allison, Mell & Vintage Future, Blues Caravan 2022 en Jon Amor’s King Street Turnaround staat er weer een mooi gevarieerd programma!

Het New Blues Festival Assen is een gezellig evenement waarmee we jaarlijks op zoek gaan naar een mooie selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Een plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien.

Naast de fantastische muziek is het ook mogelijk om te genieten van lekker eten, een goede whisky of een lekker speciaal bier op ons speciale horecaplein....................►

Geef in elk geval even aan dat je ‘geïnteresseerd’ bent of ‘gaat’ in het event op Facebook (KLIK HIER), dan weet je zeker dat je altijd als eerste op de hoogte bent van het laatste New Blues nieuws!

Website: https://www.debontewever.nl/evenementen/new-blues-festival-assen/

Ticket prijzen BESTEL TICKETS
Early bird: € 23,00UITVERKOCHT
Normaal: € 26,50
Avondkassa: € 31,50
Toegang tot dit evenement is niet inbegrepen in (hotel) all-inclusive arrangementen
Alle tarieven zijn incl. € 1,50 servicekosten

 

Bernard Allison (USA)

Bernard Allison is de jongste van negen kinderen van Chicago blues legende Luther Allison. Bernard werd geboren in Chicago op 26 november 1965. De eerste muzikale invloeden kreeg de jonge Allison natuurlijk thuis, waar voornamelijk geluisterd werd naar artiesten als Magic Sam, Otis Rush, T- Bone Walker, Lightnin’ Hopkins, B.B. King en natuurlijk ook naar de muziek van vader Luther. Deze muziek speelde een belangrijke rol in het jonge leven van Bernard en vormde hem als muzikant, maar hij leerde niet alleen van deze oudere muzikanten, ook de jongere generatie zoals Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter en Jimi Hendrix trokken de interesse van de jonge man.

Toen de knaap tien jaar oud was leerde hij gitaar spelen op het instrument van zijn vader. Luther kocht zijn zoon een Fender Stratocaster op zijn twaalfde verjaardag, maar Bernard werd verplicht eerst de middelbare school af te werken. In 1983 stonden vader en zoon samen op het Chicago Blues Festival en een week later kreeg Bernard een telefoon van Koko Taylor om gitarist te worden in haar band. Hij nam dit aanbod met beide handen aan en bleef drie jaar in Koko haar band. Nadien probeerde Bernard het met zijn eigen band en hij werd ook bandleider in de band van zijn vader, tijdens diens Europese tournees. In 1990 verscheen zijn debuut album ‘The Next Generation’. Het album ging niet onopgemerkt voorbij en in 1995 kon hij een contract tekenen bij het bekende RUF Records. Op dit label verschenen een tiental albums, waaronder de twee heel knappe albums ‘Keeping The Blues Alive’ en ‘Higher Power’. Het live album ‘Energized – Live in Europe’ met bijbehorende dvd mag eveneens tot de hoogtepunten in de carrière van Bernard gerekend worden.


Mell & Vintage Future (NL)

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een perfecte klik.
Mell & Vintage Future is een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt. In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisie optredens. Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag.
Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten – van Ilse de Lange tot Kane en Jan Akkerman. Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessie drummer heeft hij op duizenden platen gespeeld. Hij is al decennia de drummer van Nederlandse superster Marco Borsato.

Mell & Vintage Future kwamen officieel begin 2016 in beeld. Ze begonnen met een geweldige serie singles waaronder ‘Call my name’, ‘Central Station’, ‘Forever’ en ‘Willin’’. Deze songs waren vaak te horen op de Nederlandse radio. In Mei 2019 kwam het debuutalbum uit op cd, vinyl en online (zes miljoen streams and counting…). Als globale referentie, denk Booker T & The MG’s ontmoet Sly & The Family Stone met een sprankel Adele en Janis Joplin. En geloof de ‘hype’…. Dit is echt nieuw en speciaal! Op dit moment spelen Mell & Vintage Future door het hele land en werken zij aan hun tweede album.


Blues Caravan 2022 (USA)

Zeventien jaar geleden had Ruf Records voor het eerst de hersengolf van een showcase tour, het Blues Caravan concept blijft ongewijzigd en ongeslagen. Drie rijzende sterren uit het roster van Europa’s meest gerespecteerde boutique platenlabel. Drie live sets die het gamma van emotie en genre doorlopen. En als finale elke avond de moeder aller live jams, met alle drie de artiesten samen – en het publiek uitnodigen om hetzelfde te doen.

Niemand klinkt als Katie Henry. De singer-songwriter dartelt tussen microfoon, piano en Gibson SG, en begeeft zich op genres als rock, roots, R&B, soul, funk en pop. Je zou flitsen van een jonge Bonnie Raitt kunnen vangen in Katie’s Blues Caravan-optreden, maar met haar rauwe charisma, hearton-sleeve songcraft en jamkarbonades die zwaarbevochten zijn in het NYC-circuit, is dit er een kunstenaar die een reputatie verdient op haar eigen voorwaarden. ” Muziek gaat altijd al over vrijheid en expressie voor mij, en wanneer het publiek mijn show verlaat en het gevoel goed isuitgedrukt en meer verbonden met zichzelf en elkaar zijn , dan weet ik dat ik mijn werk gedaan.”

Will Jacobs is een moderne blues/R&B/soul artiest uit Chicago, Illinois, USA. Op 28-jarige leeftijd hij is vooral bekend om zijn krachtige live-optredens. Of hij nu clubs/festivals speelt, optreedt met andere wereldklasse muzikanten, sessies doen of componeren, Will kijkt er altijd naar uit om te delen zijn passie voor muziek bij zijn publiek. In 2022 kan het Blues Caravan-publiek zich verheugen op een nieuwe Blues-muziektalent wiens gitaar de podia zal rocken.

Door haar jarenlange leven en toeren in de Verenigde Staten, Brussel native Ghalia Volt heeft de grooves en vibes van de blues als weinig Europeanen voor haar. De zangeres en gitarist maakte haar eerste grote spetteren voor de in New Orleans gevestigde outfit Mama’s Boys; ze stolde haar reputatie als uitzonderlijk talent met haar 2019 Billboard Charting release Mississippi Blend werkt samen met legendes als de Grammy-genomineerde Cedric Burnside. Begin 2021 bracht ze haar One Woman Band-album uit, opgenomen op de prestigieuze Royal Studios in Memphis, een andere Billboard Charting plaat toont haar multi-instrumentalistische vaardigheden door drums, slidegitaren en zang te spelen gelijktijdig. Op de Blues Caravan 2022 voert ze ons een gumbo gemaakt van hits van een deel van haar 3 Ruf Records releases.


Jon Amor’s King Street Turnaround (UK)

Na hun vele ervaringen in de Britse scène te hebben gekruist, besloten de vier leden waaruit KST bestaat uiteindelijk om hun krachten te bundelen in 2019 en zich over te geven aan hun wederzijdse liefde voor blues en funk, waarbij ze energieke sets over het hele land leveren.

King Street Turnaround wordt geleid door Jon Amor, in heel Europa bekend om zijn tijd met The Hoax, maar nu goed ingeburgerd als een artiest in zijn eigen recht, evenals met blues “supergroepen” DVL en The Boom Band. Met basvirtuoos Jerry Soffe (Larry Garner, Malone/Sibun Band, John Etheridge), drummer Tom Gilkes (Elles Bailey, Willie & The Bandits) en Keys-man Evan Newman (Eddie Martin, Willie & The Bandits, Mohawkestra),

King Street Turnaround is een zware soep van shimmy en shuffle. Het is de dreun van een schop, het is het schudden van een heup. KST maakt furore in het Verenigd Koninkrijk en is klaar om het naar Nederland te brengen.

Geen opmerkingen: