Boy & Bear kondigt vierde album aan


Boy-Bear

Boy & Bear hun vierde album zal  Suck On Light gaan heten en verschijnt op 27 september Na een tumultueuze periode brengt de Australische indie band Boy & Bear op 27 september haar langverwachte vierde studio album Suck on Light uit. Vorige maand gaf de band met de eerste tracks Hold Your Nerve en Work of Art een voorproefje ophet nieuwe album waarvan zij zelf vreesden dat het nooit gereleased zou worden.


De afgelopen drie jaren stonden in het teken van de grootste uitdaging waar Boy & Bear tot op de dag van vandaag mee te maken hebben gekregen. Er werd een slopende ziekte geconstateerd bij frontman Dave Hosking, wat de band er toe aanzette om hun beste album tot nog toe te maken. De gezondheidsproblemen van Hosking werkten als een grote inspiratiebron in het schrijfproces van Suck On Light, waaraan op het album ook regelmatig gerefereerd wordt. Wellicht het meest treffend in de eerste zin van de titelsong Suck on Light, "I didn't even try to stand, my world was on fire now and there was nothing I could do.'Suck on Light werd door de band zelf geproduceerd in Southern Ground Studio's te Nashville, met ondersteuning van Collin Dupuis (Lana Del Rey, The Black Keys). Ook de hulp van mixing engineer Tom Elmhirst (Arcade Fire, Beck, Lorde, Amy Winehouse) werd ingeschakeld om een volledig nieuwe dimensie aan de zo typerende sound van de band te geven.
Begin 2020 komt Boy & Bear naar het Europese vasteland voor een aantal concerten. De band slaat Nederland en België uiteraard niet over en is te zien in de volgende popzalen:

05.02 | De Roma, Antwerpen
06.02 | TivoliVredenburg, Utrecht
07.02 | Doornroosje, Nijmegen
08.02 | Paradiso Noord, Amsterdam


www.v2benelux.com

Geen opmerkingen: