Banner: met tweede EP 2019

BannerOp 25 januari 2019 brengt Banner. zijn tweede EP getiteld Years In Shade uit. Eerder verschenen al de singles +7 HRS en All Is At Ease.

www.v2benelux.comDe Haagse artiest Banner. (voluit Banner Man in 't Veld) bracht eerder al de EP Over Blue uit en legde daarmee de basis voor zijn carrière. In vergelijking met het eerdere werk doet Banner. op Years In Shade
een stapje terug en wordt het geluid meer gedreven door de groove van zijn band. Hierdoor krijgt hij zelf meer bewegelijkheid, zonder dat het ten koste gaat van de sound.

Volgens Banner. zijn de onderwerpen op de nieuwe EP persoonlijke dan voorheen: "Het schrijf proces viel in een periode van transitie op persoonlijk vlak en daarom hebben we de tracklist expres dit verhaal laten volgen op chronologische wijze. Wat men hoort als de EP helemaal wordt afgespeeld zijn muzikaal uitgedachte fases en dit proberen we ook vast te leggen met de artwork voor de singles. Op het gebied van tekst was ik vrijer, maar ook de manier waarop de songs werden geschreven, wat ervoor zorgde dat er meer geëxperimenteerd werd bij het opnemen. Daar kwam veel plezier bij kijken, zoals je ook op de tracks duidelijk terug kunt horen. De EP heeft zodoende ook veel invloed gehad op mijn ontwikkeling als muzikant, wetende dat mijn muziek op meerdere manier geïnterpreteerd kan worden."




Banner. bracht in 2017 zelf zijn eerste EP Over Blue uit en heeft daarmee ondertussen al een indrukwekkende 800.000 streams bij elkaar geraapt en internationaal in grote playlists gestaan. Mede hierdoor heeft hij afgelopen jaar ruim 60 shows gespeeld in binnen- en buitenland waaronder voorprogramma’s van Newton Faulkner, Rhys Lewis en recent toerde hij nog met Tame Impala-drummer Julien Barbagallo.

Tracklist:
1. All Is At Ease 04:53
2. +7 HRS 04:12
3. Years In Shade 05:12
4. Fighting Over Fights 06:17
5. Who Knew

Op twaalfjarige leeftijd leert Banner. zichzelf gitaar te spelen. De gitaar was er altijd al, maar rond zijn achttiende groeide het verlangen om dieper op muziek in te gaan, wat leidde tot zijn ontwikkeling als muzikant, zowel als de songwriter die hij is geworden. Met songs die door hun universele boodschap een diepe lading overbrengen heeft Banner. indie folk naar een nieuw level getild.

De release-show van Years In Shade is op 25 januari 2019 in Paard, Den Haag. Daarvoor staat hij op 23 november in de Vorstin, Hilversum.

For more information: www.v2benelux.com