Recensie: Get The Cat – The Way To My Heart

Cover-TZ1639
Get The Cat – The Way To My Heart 
Album:     The Way To My Heart
Artist: Get The Cat
Genre:     Blues
Label:     Timezone
Jaar:     2018

Timezone
Hun nieuwe CD van deze groep Get The Cat album is "Just Get On the Road". In de studio namen ze 12 nummers op die op deze CD zijn verschenen Het resultaat is 60 minuten muziek vol plezier en muzikale vaardigheden.
Nummers die hun weg naar het hart vinden.
Dampende bassen aangevuld met gierende orgelpartijen en alles omlijst door het magistrale stem geluid van Melanie Bartsch.
Het wordt uitgevoerd en begeleid, door het magische gitaarspel van Jens Filser. De Duitse bluescene ontvouwt in dit boekdeel al zijn vaardigheden. Hoogtepunt van de ontmoeting is het duet, "Proove Me Wrong" waarin overtuigde Jens Filser als zanger.

De 12 nummers op de CD zijn allemaal van de bassist, Till Brandt. Het wordt snel duidelijk: de weg naar het hart gaat verder dan de blues. Van de klassieke slow 12-stroke over rock tinten tot de jazzy ballade, de blues altijd doorschijnen. Get the Cat is een bluesband uit de 21e eeuw, die veel invloeden opvangt en opneemt. Inspiraties van Little Feat, Bonnie Raitt tot KebMo-geluid en verwerkt tot een heel eigen The Cat-geluid.
Het totaal resultaat is verbluffend en tevens verrassend wanneer Get The Cat de relatie van soul en rock & Roll tot je brengt.
Pracht plaat 👌👌👌👌
Fotosbluesrock.nl Translate This Page