<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD)  NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

The Vices - Unknown Affairs

The Vices - Unknown Affairs

Type of Release: Album
Formats: LP Black Vinyl, LP Transparant Vinyl, LP Deluxe Set
Year of Release: 2023

Mattan Records 

The Vices is een Nederlandse rockband uit Groningen, gevormd in 2019. De band bestaat uit Floris van Luijtelaar (zang/gitaar), Jonathan Kruizenga (orgel/gitaar), Simon Bleeker (bas) en Mathijs Louwsma (drums).

The Vices werd opgericht in januari 2019, na het einde van de band Ten Years Today, waarvan Luijtelaar, Bleeker en Louwsma lid van waren. De band had in januari zijn eerste optredens als voorprogramma van de Britse artiest Yungblud, om vervolgens een reeks shows in Groot-Brittannië te spelen. De debuutsingle So It Goes werd in februari uitgebracht.

In september 2019 brachten ze hun eerste ep, Life Grows, uit. Datzelfde jaar werd de band geselecteerd voor de Popronde en deelden ze het podium met onder andere Feeder, Indian Askin en Dune Rats. In januari 2020 trad The Vices op tijdens Eurosonic Noorderslag, en speelden ze hun eerste shows in Berlijn en Parijs. Op 31 maart werd de band uitgeroepen tot Serious Talent door radiozender 3fm.

In augustus 2020 bracht de band zijn tweede ep uit, onder de naam Good Morning City, Now Let Me Sleep..., waarvan de single Boy afkomstig is. De release van deze ep stond eerst gepland voor april 2020, maar werd wegens de coronacrisis uitgesteld. In oktober 2020 tekende de band bij het Rotterdamse Mattan Records. Vervolgens brachten ze de single In and Out uit, gevolgd door Looking For Faces en Before Your Birth. Op 16 januari 2021 trad de band op tijdens de eerste digitale Eurosonic Noorderslag. Op 12 maart bracht de band zijn debuutalbum Looking For Faces uit, dat de 1ste plaats haalde in de Dutch Vinyl Charts[ en de 37ste plaats in de Album Top 100.
Anno 2023 is er dan de nieuwe plaat Unknown Affairs met mega mooie en goede recensies

The Vices - Unknown Affairs

Discografie

Singles
  • 2019: So It Goes
  • 2019: Speeding Up to Last
  • 2019: Life Grows
  • 2020: Sly Smiled Berlin Child
  • 2020: Boy
  • 2020: In and Out
  • 2021: Looking for Faces
  • 2021: Before Your Birth
  • 2022: Strange Again
  • 2022: Tomorrow I'll Be
  • 2022: I Had A Name
  • 2023: Never Had To Know
Ep's
  • 2019: Life Grows
  • 2020: Good Morning City, Now Let Me Sleep...
  • 2022: Strange Again
Albums
  • 2021: Looking for Faces
  • 2023: Unknown Affairs

Geen opmerkingen: