<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD)  THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 •

📃 Recensie: The Bad Ends – The Power And The Glory

The Bad Ends - The Power And The Glory

The Bad Ends – The Power And The Glory
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records
Release: 2023

i.s.m. bluestownmusic.nl | Tekst: Peter Marinus

The Bad Ends is een Amerikaanse band, die voortvloeide uit de vriendschap tussen de toenmalige R.E.M. drummer Bill Berry en zanger-gitarist Mike Mantione van de band Five Eight. Zij ontmoetten elkaar toen Five Eight als voorprogramma van R.E.M. toerde.

Mantione had een aantal tracks klaar, die bestemd waren voor een soloalbum. Hij stuurde ze naar Bill Berry en die was dermate onder de indruk dat besloten werd om de band the Bad Ends te formeren.

 En van die band is het debuutalbum ‘The Power And The Glory’ verschenen. Een album, dat de fans van R.E.M. zeer zal kunnen bekoren.
The Bad Ends klinken namelijk meerdere malen als een rauwere versie van R.E.M. met het breekbare en doorleefde stemgeluid van Mike Mantione in een centrale rol.
Naast Mantione en Berry bestaat de band uit Dave Domizi (bas, cello, piano), Christian Lopez (gitaar, mandoline, banjo) en Geoff Melkonian (keyboards, gitaar, viool, viola, accordeon).
Er staat een aantal felle rockers op het album zoals de opener Mile Marker 29. Een rauw riffend nummer met volop R.E.M. trekjes. The Ballad Of Satan’s Bride is een grimmig nummer met een punky garagerock geluid en wanhopige zang.
Left To Be Found laat de ballad kant van de band horen in een breekbaar semi-akoestisch nummer met daarnaast ruimte voor branderig schurend gitaarwerk. Thanksgiving 1915 sprankelt op een rauwe wijze en heeft een krachtig rockend refrein. Ode To Jose is een instrumentaal nummer met Ennio Morricone trekjes waarin de modular synthesizer van Mike Albanese schittert.

De prijsnummers zijn de ballads Little Black Cloud, met een zeer intiem geluid door de pedal steel van John Neff en de donkere grimmige ballad New York Muder Suicide, dat het album afsluit.
Dit debuut van the Bad Ends is een behoorlijk indrukwekkend album dat zijn weg naar de R.E.M. fans zeer zeker zal weten te vinden.


Tracks:
01. Mile Marker 29
02. All Your Friends Are Dying
03. Left To Be Found
04. Thanksgiving 1915
05. Ode To Jose
06. The Ballad Of Satan’s Bride
07. Little Black Cloud
08. Honestly
09. New York Murder Suicide

Geen opmerkingen: