<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Stront in Mijn Kop

Stront in Mijn Kop

Op 3 februari komt de nieuwe single van Rosa Spruit uit. 'Stront in Mijn Kop'.
Hieronder de nodige informatie over die single en een link naar de audio file en het artwork. 
Dan kun je alvast vooruit luisteren en lezen.
 
Met vriendelijke groet, Marijn van Breukelen
Peppers Music & Tour Promotion 
Jeroen Kant schreef het nummer naar aanleiding van zijn ergernis over al die mensen die de natuur beschouwen als een soort pretpark waar je al je rotzooi gewoon van je af kunt gooien. Jeroen woont in de Biesbosch en komt niet zelden met een paar volle vuilniszakken thuis na een wandelingetje.
 Enfin: Je komt het iedere dag tegen als je door het buitengebied rijdt. Lege blikjes en andere rommel in de berm langs de weg. Gewoon uit het raam gegooid tijdens het rijden…  Schijt aan de wereld en Stront in je kop
 
Rosa:
‘Ik ben erg blij met deze opname met Gabriël Peeters op een soort potten en pannen drums en Mirthe de Jonge op cello (al zou je dat niet zeggen).’  
Op 6 februari volgt de door Melvin Dirks geproduceerde video clip.
 
Pre-save de single hier
Rosa is beschikbaar voor interviews en promo optredens bij nationale radio en TV en telefonische interviews bij lokale en regionale radio. Tenzij ze in de buurt is. Dan komt ze ook daar graag live spelen.
 
Opname, Mix en Mastering:  Producer Gabriël Peeters at Uncle Gabe’s Soundstudio
 
Rosa Spruit : Zang en Gitaar
Gabriël Peeters :  Percussie, potten en pannen
Mirthe de Jonge : Cello
 
Tekst en muziek: Jeroen kant
Monkeyman Records
Promotie:  Peppers Music and Tour promotion 
Mede mogelijk gemaakt door Sena CultuurFonds
 
 
Stront in mijn Kop is de derde single van Rosa’s debuutalbum ‘Tussen Stad en Platteland’ wat dit voorjaar uitkomt. Eerder bracht ze al de zelfgeschreven titelsong uit en het uit het Gronings ‘vertaalde’ Naar Stad.
 
 
Rosa Spruit (23) werd geboren in hartje Utrecht, leerde er praten en groeide daar op tot haar 7de verjaardag. Toen verhuisde ze met haar gezin  (haar ouders, 2 broers, een zusje)  naar een oude boerderij in het verre buitengebied van het Brabantse Bergeijk op 10 meter van de Belgische grens. Daar in de dorpen rond Bergeijk/Eersel speelde haar jeugd zich af. Een gebied waar het dialect en de zachte G vast onderdeel van de taal zijn. 
Maar niet van haar taal. 
Een gebied waar het leven voor jongeren vrij is, de kroegen altijd open zijn ook al ben je nog geen 18 en waar ze toen ze 16 was de ‘zeskamp’ won en kampioen werd met haar voetbalelftal.  Maar intussen riep de stad,  dus na de middelbare school vertrok ze al snel weer naar de stad en woont ze nu het merendeel van haar tijd in Maastricht waar ze studeert.
Dit gegeven inspireerde haar 2 jaar geleden tot de concertreeks ‘Tussen Stad en Platteland’,  een concert waarin Rosa de mooiste dialect nummers in het Nederlands zingt  en dat mixt met songs van echte stadse zangers en haar eigen repertoire.  
 
Ze kreeg er een subsidie voor van Fonds Podiumkunsten en voor het gelijknamige album wat binnenkort uitkomt een subsidie van het Sena Cultuurfonds.

 

 

Geen opmerkingen: