<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Single Rosa Spruit - Naar Stad

Nieuwe Single Rosa Spruit | Naar Stad | van haar album Tussen Stad en Platteland 

Hierbij de tweede single van Rosa Spruit van haar debuutalbum 'Tussen Stad en Platteland'. Deze keer het door Jan Henk de Groot geschreven 'Naar Stad'.  Veel luisterplezier.
 
Rosa is beschikbaar voor interviews en promo optredens bij nationale radio en TV en telefonische interviews bij lokale en regionale radio. Tenzij ze in de buurt is. Dan komt ze ook daar graag live spelen.

In mijn zoektocht naar de mooiste dialectnummers voor mijn album ‘Tussen Stad en Platteland’ stuitte ik in Groningen op Jan Henk de Groot die een aantal albums maakte vol prachtige songs. In het Gronings wel te verstaan. Zijn ‘Noar Stad’ vind ik de allermooiste, over zijn dochter die op jonge leeftijd voor het eerst alleen naar de stad gaat. 'Naar Stad' is mijn vernederlandste versie van dit lied.’
 
Naar Stad is de tweede single van Rosa’s debuutalbum ‘Tussen Stad en Platteland’ wat begin volgend jaar uitkomt. Eerder bracht ze al de zelfgeschreven titelsong uit.
Spotify/youtube: https://distrokid.com/hyperfollow/rosaspruit/naar-stad
 
 
Rosa is beschikbaar voor interviews en promo optredens bij nationale radio en TV en telefonische interviews bij lokale en regionale radio. Tenzij ze in de buurt is. Dan komt ze ook daar graag live spelen. 

Hieronder meer informatie over de artieste en de song ‘Naar Stad’.

 Rosa Spruit (22 jaar) werd geboren in hartje Utrecht, leerde er praten en groeide daar op tot haar 7de verjaardag. Toen verhuisde ze met haar gezin  (haar ouders, 2 broers, een zusje)  naar een oude boerderij in het verre buitengebied van het Brabantse Bergeijk op 10 meter van de Belgische grens. Daar in de dorpen rond Bergeijk/Eersel speelde haar jeugd zich af. Een gebied waar het dialect en de zachte G vast onderdeel van de taal zijn. 
Maar niet van haar taal. 
Een gebied waar het leven voor jongeren vrij is, de kroegen altijd open zijn ook al ben je nog geen 18 en waar ze toen ze 16 was de ‘zeskamp’ won en kampioen werd met haar voetbalelftal.  Maar intussen riep de stad,  dus na de middelbare school vertrok ze al snel weer naar de stad en woont ze nu het merendeel van haar tijd in Maastricht waar ze studeert.
Dit gegeven inspireerde haar 2 jaar geleden tot de concertreeks ‘Tussen Stad en Platteland’,  een concert waarin Rosa de mooiste dialect nummers in het Nederlands zingt  en dat mixt met songs van echte stadse zangers en haar eigen repertoire.  
 
Ze kreeg er een subsidie voor van Fonds Podiumkunsten en voor het gelijknamige album wat binnenkort uitkomt een subsidie van het Sena Cultuurfonds.
  
Naar Stad
Gitaar en zang:  Rosa Spruit
Gitaar, basgitaar, en percussie:  Gabriël Peeters
Cello:  Mirthe de Jonge
 
Opname, Mix en Mastering:  Producer Gabriël Peeters at Uncle Gabe’s Soundstudio
Cover:  Foto -  Barend Spruit   Ontwerp -  Rosa 
Label: Monkeyman Records
Promotie:  Peppers Music and Tour promotion 
 

Voor meer info:  info@monkeyman.nl

Geen opmerkingen: