<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Een muzikaal drieluik in café De Amer

Vrijdagavond starten Frédérique Spigt en Roel Spanjers met americana pop van Nederlandse bodem, zaterdagavond volgen shanty en smartlappen van De Traan, waarna Darling West het weekend afsluit met folk muziek op zondagmiddag.

Frédérique Spigt en Roel Spanjers, vrijdag 3 februari, 20.00 uur

Frédérique Spigt en Roel Spanjers zijn inmiddels een onafscheidelijk duo. Het is een klein wonder hoe zij samen wel een hele band lijken en de zalen in vervoering brengen. Samen brengen Spigt en Spanjers eigen werk, country, rock en Elvis Presley songs.

Frédérique is zangeres en actrice. Zij krijgt landelijke bekendheid in de jaren tachtig als zangeres van I’ve Got The Bullets. Solo breekt ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Ze maakt albums in het Engels, maar ook in haar moerstaal. Fré toert met nummers van Elvis samen met o.a. Annet Malherbe, neemt hilarische podcasts op met Katja Schuurman, etc. Roel Spanjers is toetsenist, zanger en componist. Hij speelt piano, hammondorgel en accordeon, in het verleden onder anderen met Luther Allison en Smokey Wilson door zowel Europa als de VS. In Nederland werkt hij samen met JW Roy en Normaal. Er staat dus enorm veel ervaring op het podium, doorgewinterde artiesten met een groot hart voor De Amer. Americana pop om je op te verheugen. 

De Traan, zaterdag 4 februari, 20.00 uur

De Traan, dat is diepe ontroering, gouden stemmen, grote harten, uitbundige kerels, eigen initiatief, veel sfeer, meerstemmige zang, kameraadschap en uitbundige kleding, kortom een fantastisch feest. Vanaf 1996 al toert De Traan met zo’n dertig zangers en een eigen orkest onder muzikale leiding en presentatie van Jans Polling. Er wordt een grote hoeveelheid muziekinstrumenten gebruikt tijdens voorstellingen van dit bijzondere gezelschap, dat inmiddels wereldberoemd is in Drenthe en wijde omgeving. Slechts zeer getalenteerde zangers worden toegelaten, zoals de gebroeders Enrico & Boelo Petalo uit Peeloo, The Big Diamonds, Frits Domino en Rosen Heinrich. Na hun eerste optreden in De Amer in 1998 zijn ze er niet meer weg te denken. Als de mannen  op de planken staan en hun liederen uit volle borst zingen dan is het feest, want ieder concert is een unieke muzikale gebeurtenis doorregen met humor en hilarische acts. Een feest van herkenning, meezingen en meebeleven. 

Darling West, zondag 5 februari, 14.00 uur

Met de vorming van Darling West in 2013 combineren Mari en Tor Egil Kreken hun fascinatie voor Amerikaanse songwriting tradities met hun vermogen om pakkende en memorabele melodieën te schrijven. Tegelijkertijd wil het getrouwde stel eigenlijk meer tijd samen door brengen. Tor is dan één van de meest geprezen studio/live muzikanten van Noorwegen en  toert geregeld over de wereld met de grootste Noorse artiesten. Mari zit thuis nauwelijks stil en hoewel ze dan nog geen instrumenten bespeelt zorgt haar prachtige stem voor optredens als achtergrondzangeres bij artiesten als Marit Larsen, Stein Torleif Bjella en Maria Solheim. Na een paar jaar oefenen op onder andere harmonica en gitaar is Mari klaar voor het podium als de frontvrouw van de band. Lucinda Williams heeft ooit opgetreden met Darling West en omschrijft de muziek van het Noorse tweetal als cosmic folk. Een accurate term, ook nu hun nieuwe werk naar vrolijkere en meer band-gerichte West-Coast muziek neigt. Inmiddels hebben ze op vele Europese podia gestaan, op festivals opgetreden en zijn ze gelauwerd met vele prijzen. 

Reserveren

De concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost € 25 en is inclusief twee consumpties. Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren. Binnen enkele dagen krijg je een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond.  

BINNENKORT

Esther Groenenberg Duo, zaterdag 21 januari, 20.00 uur

The Blues Bones, zondag 22 januari, 14.00 uur

Jan James, zondag 29 januari, 14.00 uur

Geen opmerkingen: