<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 3Maart/21 April/12 Mei 2024 •

Boek: And VENUS was her name....

And Venus was her name

HET VERHAAL VAN MARISKA VERES, DE EERSTE ECHTE ZANGGODIN VAN NEDERLAND

Leo Oldenburger

De allereerste zanggodin van Nederland. Boek van Leo Oldenburger over Mariska Veres  www.vangorcum.nl

 € 20.00 Uitgever: https://www.vangorcum.nl/ 

 


Op 29 september J.L. werd bij boekhandel Paagman in Den Haag het boek ‘And Venus was her name’ het verhaal van Mariska Veres en Shocking Blue gepresenteerd. Schrijver Leo Oldenburger merkt dat zowel Mariska Veres als de naam van de band waarin ze zong steeds vaker vraagtekens oproepen.Men kent hen niet meer, terwijl zowel band als zangeres grote impact hadden op de  muziekwereld. Oldenburgers eerste boek over muziek is niet alleen het verhaal van Mariska Veres en Shocking Bluemaar is ook een eerbetoon aan de allereerste zanggodin van Nederland.

OVER HET BOEK

 Mariska Veres, zangeres van Shocking Blue. Een schitterende verschijning die, in de vorige eeuw,menig jongens- en mannenhart op hol deed slaan. Zwoel en uitdagend. Gezegend met een prachtige een onschuldig meisje dat het liefst bij haar ouders op de bank kroop met een kop thee. Aan wie de aandacht voor haar en de band voor een flink deel voorbijging en die weinig moest hebben van de bijvangst van de rock ‘n’ roll: de seks, de drugs en de alcohol.
In ‘And Venus was her name’ laat schrijver Leo Oldenburger zien hoe Mariska Veres als zangeres van Shocking Blue de hele wereld veroverde en meerdere malen de aardkloot rond vloog om op te treden en successen te vieren.

 Naast deze successen bleken band en zangeres tevens voor velen een inspiratiebron. Voor de wereldvermaarde band Nirvana bijvoorbeeld, wiens allereerste single ‘Love Buzz’ een nummer van Shocking Blue is. Een nummer dat zij live vaker speelden dan hun eigen grote doorbraakhit ‘Smells Like Teen Spirit.’ Het zegt iets over de internationale invloed van Shocking Blue.
Ook Mariska Veres zelf is een inspiratie voor velen. Toen zij eind jaren 60 gevraagd werd voor Shocking Blue was het allesbehalve gemeengoed dat een vrouw de vocalen verzorgde bij pop-, beat- of rock groepen. Veres’ positie zorgde voor navolging en emancipatie op het podium en in geluidsstudio’s. In dit boek komen diverse zangeressen aan het woord die hun bewondering voor Mariska Veres uit de doeken doen. Mariska Veres is een té belangrijk onderdeel van de Nederlandse pophistorie. Een geschiedenis waar zij dient te worden opgenomen in de eregalerij.
Mariska Veres zou op 1 oktober 2022 75 jaar zijn geworden, ware het niet dat ze in 2006 is gestorven aan de gevolgen van galblaaskanker. Maar wie was deze vrouw? Wie was ze écht. Dit is het verhaal van een goddess in a mountain top. De allereerste zanggodin van Nederland.

 Over de auteur
Leo Oldenburger (1965) is bekend als sport commentator en -presentator op TV. Daarnaast schreef hij een zevental boeken over sport. Zijn liefde voor muziek is echter minstens zo groot. Van jongs af aan speelde hij in bands en momenteel is hij diskjockey bij Radio Veronica. Na enkele verhalen die werden gepubliceerd door vooraanstaande muziekbladen, is ‘And Venus was her name’ zijn eerste boek over muziek.
And venus was her name / Leo Oldenburger / ISBN 9789023259237 / 176 pagina’s /
verkoopprijs € 20,00

 € 20.00 Uitgever: https://www.vangorcum.nl/ 

Geen opmerkingen: