<script> <style>

◙ 18 November 2022 Ana Popovics LIVE In Heino ◙  Bluesfestival Hoogeveen - zaterdag 19 november 2022 ◙  14 Oktober 2022 Bock & Blues Almelo ◙

/marquee>

Kokomo - Workhorse.

Kokomo keert terug naar hun bluesroots met nieuw album 'Workhorse'

Released July 8, 2022

Het heeft 30 jaar geduurd, vijftien albums, drie echtscheidingen, vijf kinderen, een hartaanval en talloze tours, maar de Tauranga blues & rootsband Kokomo heeft eindelijk het geweldige album gemaakt dat ze beloven: 10 liedjes, liedjes over identiteit, liedjes over Nieuw-Zeeland, liedjes over keuzes in het leven, allemaal gepresenteerd met de lichtste aanrakingen, speels en oprecht, zonder een minuut te verspillen. “Sommige mensen komen met een klap de poort uit. Ik denk dat we maar langzame leerlingen zijn.” zegt singer/songwriter Derek Jacobs. 'Maar ik denk dat we ergens komen. Beter laat dan nooit..."

with:
Alan Norman - accordion (1, 3, 4, 5, 9, 10)
Grant Winterburn - organ (2), piano (3)
Kokomo:
Derek Jacombs
Grant Bullot
Nigel Masters
Ian “Beano” Gilpin
Santiago Rebagliati

Opgenomen in Tauranga's Boatshed Studio, ziet Workhorse Kokomo de nieuwe gitarist Santiago Rebagliati verwelkomen. Het was oorspronkelijk gepland voor een release medio 2021, maar werd ontspoord door Covid-lockdowns en tourannuleringen. Par voor de cursus deze dagen. In plaats daarvan bracht de band vorig jaar A Little Something From The Attic uit , een retrospectief album van demo's, rariteiten en outtakes, dat uitstekende recensies en verspreide airplay ontving.

Kokomo's laatste studioalbum ( Sunset Claws uit 2019 ) was een volledige mash-up van Kokomo electronica, een "aanrecht"-album met alles erop en eraan. Workhorse keert terug naar zuiverdere klanken, met alleen de band muzikaal, en twee gasttoetsenisten: Grant Winterburn op orgel en Alan Norman ( The Warratahs , Windy City Strugglers) die accordeon speelt.

De Bay of Plenty blues 'n' roots-outfit werd oorspronkelijk opgericht in de jaren '90 onder de naam 'Kokomo Blues', een akoestisch trio dat zich toelegt op het spelen van vroege vooroorlogse blues. Toen het huidige millennium aanbrak, werd de band groter en schakelde ze over op het spelen van hun eigen nummers, met als doel een originele stijl voor Kiwi-blues te creëren, afgeleid van maar onafhankelijk van het Amerikaanse model.

Workhorse is het hoogtepunt van deze reis en wordt uitgebracht door Boatshed Records voor verkoop op Limited Edition CD en via Bandcamp. Het kan worden gestreamd op alle gebruikelijke digitale platforms. Met tien strakke nummers geïnformeerd maar niet gebonden aan bluesstijlen, is dit geen gewoon bluesalbum; dit zijn geen reductieve "vanmorgen wakker geworden" vernieuwingen. Dit is Kokomo op zijn best.

Geen opmerkingen: