<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

In Memoriam: Caroline Låås aka Lily Locksmith

In Memoriam: Caroline Låås aka Lily Locksmith

De droom van Lily Locksmith
Lily Locksmith, met haar krachtige stem, rijk aan vroege Soul, Blues, R&B en Rock’n billy, maakte een impact op het publiek vanaf de eerste dag en het was duidelijk dat er een mooie toekomst voor haar lag. In 2016 werd een 7″ uitgebracht die zeer goed werd ontvangen en snel uitverkocht was, deze release zette de Zweedse zangeres op de kaart. Nu had Lily een droom, ze wilde een album maken en ze wilde dat het op vinyl zou uitkomen. Zij en haar band begon in 2018 met het opnemen van materiaal in de Enviken Records-studio. Het doel was natuurlijk een volledig album te maken. De opnames waren in volle gang en er moesten alleen nog kleine details worden gedaan. Er werd begin 2020 een 7″ vinyl “I Don’t Need” uitgebracht als teaser voor het album dat gepland was voor een release later in 2020.

Maar toen zette de Covid-pandemie alles in de wacht, evenals de rest van de muziekwereld. De tijd verstreek en medio 2021 stonden er enkele gesprekken en plannen voor aankomende shows gepland met Lily en haar band, maar ook de laatste stukjes oppakken om het album te afmaken. Dingen leken om langzaam helderder te worden naarmate de kersttijd met vakantie naderde. Een paar dagen na Kerstmis, in de avond van 27 december, ging er een bericht uit dat de hele Rock n’ Roll- muziek gemeenschap in Zweden schokte. Caroline Låås, ook bekend als Lily Locksmith, was overleden in haar huis, als gevolg van een ernstige hersenbloeding. Ze werd 37 jaar oud.

 Bron: Bluesmagazine.nl

 

Geen opmerkingen: