<script> <style>

18 November 2022 Ana Popovics LIVE In Heino | Rock Tribute Festival Raalte 16.17. September 

/marquee>

News: Vintage Rebel - Hedon Zwolle

Vintage Rebel: een band, die sinds vorig jaar aan de weg timmert. Een van de bandleden is toetsenist Andy Nijmeijer uit Coevorden, die duidelijk plezier heeft in zijn nieuwe activiteiten.

07 Juni Hedon Zwolle

Elke eerste dinsdag van de maand is er Bluesworld Café live vanuit Hedon. Naast de uitzending op RTV Focus speelt er elke editie ook een band. Entree is gratis.

Via de band The Highway Rhythm & Blues Gang, kortweg Highway Gang,

had Andy al eens contact met Jean Hofman, die een eigen studio in Almelo heeft. “Jean wilde een eigen band, die met name southern rock, funk en blues speelt. Hij is zelf gitarist en ging op zoek naar de juiste mensen. In zijn zoektocht naar een toetsenist kwam hij bij mij terecht”, vertelt Andy. De band bestaat verder uit Dennis Veekaa (zang/bas), Jorieke Sterken (backing vocals) en Alexander Pape (drums). 

“Door de coronatijd”, vervolgt Andy, “hebben we veel tijd gehad om bezig te gaan met de band en de aandacht op ons te vestigen. Daardoor heb ik een heel druk jaar gehad. Jean en ik doen het grondwerk, de teksten zijn van Jean en Dennis, terwijl Alexander het ritmische gedeelte voor zijn rekening neemt.”

Inmiddels heeft de band al twee singles uitgebracht. De eerste is in het bluesrock/southern blues, de tweede is meer funky. In het werk zijn invloeden te bespeuren van Blackberry Smoke, Deep Purple en The Allman Brothers. “En de derde single”, aldus Andy, “is net opgenomen.”

Geen opmerkingen: