<script> <style>

Jeff McStaereling - Home Again

Jeff McStaereling - Home Again

11 nummers51 min 29 sec

Muziek is Jeff McStaereling met de paplepel ingegoten. Hij stond al op 12-jarige leeftijd op de bühne, omdat de gitarist van de band van zijn vader ziek was geworden. Stiekem en onopvallend achter op het podium geplaatst, speelde hij al het volledige repertoire mee. Het was voor hem dan ook geen vraag wat hij in de toekomst wilde gaan doen… Al op 21-jarige leeftijd maakt hij de keus om fulltime met muziek bezig te zijn. Zijn interesse lag meteen in de Blues,

maar ook Country, Soul en Rock kreeg hij van huis uit mee. Jeff heeft als zanger/gitarist jarenlang ervaring opgedaan in diverse grote showbands, ontelbare muzikale projecten en ook vaak bekende artiesten begeleid. Nu is het tijd om zijn eigen weg te gaan.


Jeff McStaereling is een artiest die jou met zijn energie meeneemt tijdens zijn optredens. Met zijn charisma, performance, zijn geweldige strot en dynamische gitaarspel maakt hij een onvergetelijke show. Jeff is een fitte 53-jarige en voelt zich nog steeds een jonge hond op het podium, nu met zijn eigen muziek! Zijn missie is om zich bij elk optreden vol overgave aan het publiek te geven en de Blues van het stoffige imago te ontdoen.
Jeff Says: “Ik wil de mensen iets geven om mee naar huis te nemen: een verhaal, een emotie en een herinnering! Dit kunnen mijn teksten zijn, maar ook mijn optreden of de interactie die ik graag met mijn publiek heb. Dus geef ik 200% alsof het mijn laatste gig is.”



Album - Home Again
Het Album Home Again kwam in 2021 tot stand en alle nummers zijn van de hand van Jeff McStaereling zelf

Veel van de songs zijn biografisch en laten zien dat Jeff een gevoelsmens is en durft te laten horen, zien en voelen wat hem beweegt. Van breekbare, soulvolle ballads zoals ‘Help me out’ en ‘Please’ tot songs met prachtig koorwerk en ook harde groovende bluesrock als ‘Pain Relief’. ‘Power’ en Free zijn songs met schroeiende gitaar riffs, knallende solo’s en brullende Hammond. De shuffle ‘Sweet Girl’ á la Stevie Ray Vaughn laat horen dat Jeff ook hier zijn mannetje staat en heeft het door de baspartij van zijn vader (Johnny van Heuven van Staereling, 77 jaar) drive gekregen, die je niet stil kan laten zitten. Al deze invloeden worden doordrenkt met de intense stem van Jeff McStaereling en maakt dit album on-Nederlands. 

Naast Jeff (Zang, Gitaar, Backingzang, Keyboards) treffen we op dit album aan: Johnny van Heuven vanStaereling (Bas), Frank Bergkamp (Keyboards, Piano, Hammond Orgel), Barry Tuinstra (Drums), Ben Holtrop (Bas) enNienke van der Vegte (backing vocals). Deze muzikanten hebben dit album naar een hoger level gebracht.

Alles is opgenomen in de eigen professionele Studio JeeKaa en is de eindproductie en master mix gedaan in Berlijn door de neef van Jeff McStaereling, Marco Buttgereit (ToonMeister Berliner Philharmonic), waardoor het eindresultaat precies is geworden zoals Jeff het voor ogen had.
Home Again is een album met veel passie. 

Heerlijk, verfrissend en veelzijdig.

Social: https://www.jeffmcstaereling.nl/

Tracklist:

01. Wasted Time

02. Help Me Ou

03. Pain Relief

04. Home Again

05. The Woman

06. Power

07. Sweet Girl

08. Can't Wait

09. Please 

10. When It Hurts

11. Free

1 opmerking:

Anoniem zei

Artiest, performer en entertainer pur sang!