<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Terugblik jaar 2021 - The Artisanals - Zia

The Artisanals - Zia 

Rocksnob/Sonic RendezVous 

Hun tweede album werd ontvangen in jubel stemming maar ook door fijn gestemde die het bestempelen als een U2 stadion act. Er is niets mis met het album maar buitengewoon goed. Als het een U2 album was geweest was het gouden schijf geworden. Nu aan jullie te checken wat jullie ervan vinden.

The Artisanals uit Charleston,A South Carolina leveren met Zia een tijdloze en wonderschone tweede plaat af. Daarop steken ze hun liefde voor singer/songwriters uit de beginjaren zeventig niet onder stoelen of banken, maar de liedjes zijn zo memorabel en de teksten zo indrukwekkend (She's Looking For An Answer over een vrouw die overlijdt aan een overdosis is een hoogtepunt) dat ze moeiteloos uitstijgen boven hun invloeden. Ze aarzelen ook niet om de akoestische gitaar een hoofdrol te geven en er veel psychedelica aan toe te voegen. En dan is er nog de schitterende stem van Johnny Delaware, ergens tussen Chris Isaak en Tom Petty in. Veel betere platen dan Zia zullen er in 2021 niet verschijnen!

Tracks:
Fear To Fail
Heading Somewhere
Always Taken Care Of
Way Up
Driftwood
Plant The Seed
The Road
Violet Light
She’s Looking For An Answer



 Recensies:
De Volkskrant
https://www.volkskrant.nl/ cultuur-media / de- artisanals- spelen-breed-uitgedragen- radiorock-waarmee-je-in-de- auto-wilt-stappen~bb9380f7/
Real Roots Cafe
https://www.realrootscafe.com/ 2021/09/11/the-artisanals-zia /
Johnnys Tuin
https://johnnysgarden.nl/zia/
M-Podia
https://www.mpodia.nl/ muzieknieuws/album-recensie/the-artisanals-zia/
Altcountry.nl
https://www.altcountry.nl/blog/2021/08/the-artisanals-2/
Rootstime
https://rootstime.be/CD%20REVIEUW/2021/AUG1/CD103.html

Ook fraaie recensies in Heaven en Lust For Life Magzine!

Rocksnob/Rootsy bracht eerder de fraaie muziek uit van o.a. The Ghost of Paul Revere, Our Man In The Field, SUSTO en Cordovas!

Geen opmerkingen: