<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Boek: PRONK - KIL

Boek: PRONK - KIL

Het nieuwe boek van PRONK is een must voor onder je boom dit jaar

Uitgever: fagus-uitgeverij.nl

Arjan Pronk, R&Roll muzikant en liedjesschrijver van oa Annie Uut De Bochte, Bie Moe en De R&Roll Dut De Rest brengt zijn eerste boek ‘KIL’ uit. In de vreselijk knusse decembermaand komt ‘KIL’ uit en ligt ie vuistdik klaar om zeverend verslinden te worden. Een must voor onder je boom. 

Dat Arjan Pronk vanaf z’n 15e in de beste bands speelde die deze regio voortbracht, dat weten de meesten wel. Dat hij naast beroepsouwehoer en liedjesschrijver ook sappige verhalen schrijft met een scherpe morsige veer is de afgelopen tijd ook gebleken. Hij ronkt ze wekelijks vol jus uit z’n onderbewuste. De verhalen die hij ‘stukkies’ noemt schreeuwden om gebundeld te worden in een knuppel van een boek. Een boek vol met volkse verhalen over de natuur, R&Roll, mongolen met bladblazers, de mensaap, mayonaise, vleesvreters, bier, religie, taal, stront, wijven enz. De Achterhoekse uitgeverij Fagus ging het avontuur aan en samen kwamen ze tot een fijne bundel.

A.J.A. Pronk groeide op in de jaren 70 in het lommerrijke, Overijsselse Luttenberg. Een Rooms Katholiek Asterix en Obelix dorp vol mafketels en r&roll. Hij speelt vanaf z’n 15e in bands als Bökkers, 16Down en The Prodigal Sons en schrijft als een wilde liedjes en verhalen. Tegenwoordig speelt hij in The Horse Company en brengt hij met zijn eigen band  PRONK platen uit bij Excelsior Recordings. Zijn stukkies zien het daglicht sinds het circuit waarin hij onafgebroken buffelt op z’n gat ligt. Niet uit verveling maar uit goesting. Elke week een verhaal dat als mayonaise door zijn patatten loopt. 
 
“R&Roll en het Sallandse leven dat overal maar vooral daar geleefd wordt, wordt in geuren en kleuren opgedist. Maniakaal, geestdriftig, soms diep, vaak plat en out of the blue komt het uit z’n broekspijpen. Raaskallen zonder gaas.”
 
“De weken van een verontrustend onthutsend jaar glijden als gele boter in je warme schoot, een tijdsgeest die tijdloze proza voortbracht in een oorspronkelijk spijkerjasje.”
 
“Kil in al z’n warmte.”

OVER PRONK
Pronk speelde in Damaged Brain, The Prodigal Sons, 16Down, The Mooger Fooger Blues Band en Bökkers. Tussendoor runde hij de Grotzooi, een toko vol vintage, gezelligheid en hete koffie. Een daalderse plek waar hij woont met z’n gezin en waar hij mensen met een handicap voorzag van een dag vol lol en noeste arbeid op z’n boerenfluitjes. In zijn ruftende boogiekelder staat het bier immer koud en nemen ze platen, clips en rockers op. Met The Horse Company en zijn uit de hand gelopen solo project PRONK ronkt hij heden ten dagen op volle toeren door het leven. Met PRONK nam hij twee platen op die verschenen op het befaamde Excelsior Recordings. Warm vinyl, ramvol punkerige rock & roll vanuit z’n Luttenbergse kloten. De laatste plaat ‘Mayonaise’ kwam in dezelfde roerige tijd tot stand als zijn eerste boek ‘Kil’.

Online: https://pronkspul.nl/ | U kunt het boek hier direct bestellen

Voor meer info over onze Goomah-acts bezoek goomah.nl of neem contact op met boeker: Frank Satink via frank@goomahmusic.nl
 
Website
Facebook
Twitter
Instagram
Spotify

 

Online website: 

www.goomahmusic.nl // www.dauwpop.nl // www.zwartecross.nl// www.metropool.nl // www.ribsenblues.nl // www.stoppelhaene.nl // www.koelekoele.nl // www.plein44-nijmegen.nl // www.podiumvictorie.nl

Geen opmerkingen: