<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Recensie: Harlem Lake – A Fool’s Paradise vol. 1

Recensie: Harlem Lake – A Fool’s Paradise vol. 1

Geschreven door Harrie Huisman voor fotosbluesrock.nl

Deze band heb ik voor een jaar of drie terug voor de eerste keer  gezien in Hoogeveen Bluesnight in de Tamboer en deze was toen de opener van de avond.

Toen nog onder de naam van de Dave Waremedam band, deze naam is onder tussen verandert in Harlem Lake een veel meer toegankelijke naam om ook internationaal door te breken.

Dan is er onder deze nieuwe naam hun eerste volledige debuut langspeler  “Harlem Lake - A Fool’s Paradise Vol 1”

Alles draait om toetsenist Dave Warmerdam, gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer. En de presentatie van deze CD vond plaats in Grolloo de plaats van blues en muziek gek en de met als  bijnaam de SNOR Johan Derksen deed deze de presentatie.

Om dan maar meteen het gaspedaal in te trappen met “Deaf & Blind”, waarop de zangeres alle zeilen moet bij zetten om alles tot een goed einde te brengen.

Om dan maar even tot rust te komen op deze  Nederlandse productie met oprecht  een pracht van een langspeler, met hoogte punten  Blues, Bluesrock, maar ook met de slow blues nummers en tevens de titelsong “A Fool_s Paradise” is een pareltje van zo rond de zeven minuten en één van de hoogte punten van deze CD.

De Tweede ballad die we dan tegen komen is Guide Me Home “ veel meer ingetogen en meer breekbaar.

Ook de blues rock kant komt aan de orde op de ze plaat met “Guide Me Home “ een onover valste blues rock kraker.

Eerst maar lekker genieten van deze debuutplaat. 9/10 dit is een MUST voor ieders platenkast.

En deze band moet men LIVE aanschouwen. 

Conclusie is dan ook laat Harlem Lake – A Fool’s Paradise  Volume 2 maar  komen.

 Website: https://harlemlake.com/
De reguliere CD bevat 8 nummers en een boekje met de lyrics. De Special Edition CD is een uitbreiding hierop en een echte collector’s item
gelimiteerd tot 100 stuks
2 extra live versies - speciale verpakking  genummerd

 

 

Geen opmerkingen: