<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Bluesfestival Hoogeveen 2021


Bluesfestival Hoogeveen 2021

The C-Edition

  • Vanaf € 17,50

Update: Bluesfestival Hoogeveen wordt n.a.v. de persconferentie (12-11-21) verplaatst naar zaterdag 14 mei

Kaartkopers ontvangen meer informatie per e-mail

Het heeft even geduurd, maar we mogen eindelijk weer LIVE genieten! Dat vieren we met een kleine editie van Bluesfestival Hoogeveen. Wat kun je verwachten? Een festival in een aangepast jasje. Maar natuurlijk draait het net als altijd allemaal om die fantastische bluesmuziek.  

Wie er op het programma staan? Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster, Kat Riggins, Barrelhouse, Rob Tognoni, Fossen & Toussaint, Emily H. en Little Steve & the Big Beat. Er is een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar! Koop daarom snel kaarten als je dit Hoogeveense bluesfeest niet wilt missen. 

Line up

Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst: White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar Cuby & the Blizzards. In 2017 bracht hij zijn eerste soloplaat uit: Keepin’ it Real. Hierop laat hij zijn muzikale licht schijnen op tien bluesklassiekers. Vanaf 2020 vormde Erwin Java een Travel Party, waarmee hij regelmatig te zien is in bluesliefhebber Johan Derksens Veronica Inside. Tijdens Bluesfestival Hoogeveen wordt Erwin vergezeld van de Britse zanger en gitarist Sean Webster. De twee speelden al eerder met veel succes voor een uitverkochte zaal in Hoogeveen en komt nu terug met werk uit de omvangrijke oeuvres van Erwin en Sean!

Kat Riggins

De Amerikaanse Kat Riggins groeide op met de rokerige klanten van artiesten als Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Etta Jeames, Ray Charles en Janis Joplin. Haar ouders hadden een brede muzieksmaak en dat hoor je terug in de stijl van Kat. Kat Riggins vermengt blues, hiphop, rock, pop, gospel en country tot een unieke mix. Haar album Blues Revival is een slimme mashup van gospelblues, bluesrock, funky blues, hedendaagse en traditionele blues. Sinds 2018 toert Kat regelmatig met de Johan Derksen (keeps the blues alive) tournee door de Nederlandse theaters. Ook speelde ze in clubs en op festivals in heel Europa. Kat Riggings keert nu met haar Blues Revival Band terug naar Hoogeveen!

Barrelhouse

Spelen is wat Barrelhouse het liefste doet, zeker na de afgelopen 1,5 jaar. Speciaal voor het Bluesfestival speelt de band een akoestische en een elektrische set. Dat wordt vol uithalen met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonkende gitaren, maar ook kleine, intieme blues. Barrelhouse ontdekte de afgelopen jaren de kracht van akoestische songs, waarbij de teksten een grotere rol spelen. De essentie van blues? Een stem en gitaar. Of het nu elektrisch of akoestisch is, Tineke Schoemaker zingt altijd met grote vanzelfsprekendheid. Vurige blues, fel getimed of ontroerend klein, zacht en hees. Geniet van Barrelhouse!

Rob Tognoni

De Australische Rob Tognoni is één van de meest virtuose bluesrock-gitaristen van de wereld. Al meer dan 35 jaar lang speelt hij wereldwijd op allerlei podia. Hij opende al voor grootheden als Roy Buchana, Stevie Ray Vaughan's mentor Lonnie Mack, Joe Wals (the Eagles) en stond op het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top en Bo Diddley. Zijn stijl is energiek, inventief en explosief. Hij vermengt blues, bluesrock en classic rock tot een unieke sound. Applaus voor deze Tasmanian Devil!

Fossen & Toussaint

Eind 2012 ontmoetten Robbert Fossen en Thomas Toussaint elkaar in een jazzclub. Twee jaar later stonden ze als het Chicaco Blues Duo op het podium. Zanger-gitarist Fossen en zanger-harmonicaspeler Toussaint vormen een ijzersterk duo, dat met veel diepgang klassieke Chicago Blues ten gehore brengt. Niet voor niets hebben beide mannen awards op zak: doeltreffend gitaarspel, ongekende zang, een steady kickdrum en verduiveld harmonicaspel: dit duo heeft het!

Emily H.

"Blues is nothing but a good man feelin' bad". Nou, de blues is nog wel meer en zeker niet alleen voor mannen. Emily H. is pas 20 jaar jong, overduidelijk geen man en vol leven, energie en vreugde. Ze is 'talk of the town' in Amersfoort en een veelgevraagd zangeres en songwriter bij de Wisseloord studio's. Als dochter van supermuzikant Tony Hilbers werd haar talent al op jonge leeftijd ontdekt. Maar uiteindelijk draait het allemaal om haar stem! Met geweldige dictie, emotie en charisma brengt Emily haar songs op overtuigende wijze. Ontdek het zelf!

Little Steve & the Big Beat

Met vurig gitaarspel, een solide ritmesectie en sterke vocals speelt Little Steve & the Big Beat een heerlijke, energieke rhythm & blues. De band is trouw aan bluestradities, maar voegt daar een unieke, eigen stem aan toe. In 2015 werden ze genomineerd voor Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer tijdens de Dutch Blues Awards 2015. In 2016 brachten de mannen hun debuut Another Man uit. Little Steve & the Big Beat is een graag geziene gast op vele festivals en podia. 

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

We werken met de CoronaCheckapp, daarmee kan de 1,5 meter worden losgelaten. We volgen hierin de regelgeving van het RIVM en de Nederlandse overheid. Lees hier alles over de CoronaCheckapp en richtlijnen.

Geen opmerkingen: