<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

📄 Recensie: Tomislav Goluban

Recensie: Tomislav Goluban

Geschreven door: Hein Kogelman 

Hij is geboren in Grabrovec Kroatië in 1976, hij is een singer-songwriter.
Mondharmonica speelt hij en is organisator van  festivals, tevens d.j. op verschillende blue festivals in Europa en Amerika en d.j. bij een radiostation waar veel muziek wordt gedraaid.
Zijn koosnaam is Little Pigeon ( kleine duif) en dit is alweer zijn twaalfde album.


1 Express Connection
De "little Pigeon" geeft direct een visitekaartje af, wat een energie van begin tot eind. Hier zou rustig elk live optreden mee kunnen beginnen, wat een virtuoos op de mondharp!
2 Used To Be Someone
Lekkere bas en gitaar waar de mondharp geweldig op inspringt en wat dacht je van de doorleefde stem van de Pigeon? Zelfs het achtergrondkoortje vult goed op samen met de blazers.
3 Babe On The Run
Lekker vlot begin maar wel een depri stemgeluid, vooral in het begin, maar dat past bij het ritme zal ik maar zeggen. De mondharp maakt alles zeker goed en later op het nummer zijn stem ook.
4 Pale  Blue Eyes
Rustig begin, met weer een prachtig geluid van de mondharp en stem. Ook een behoorlijk lang nummer van Lou Reed vind ik minstens zo goed klinken ..
5 Shoestring Blues
Apart dat begin met een andere zangpartij, beetje country achtig geluid.
6 Extra Boom
Mondharp lekker maar borduurt wel op hetzelfde door als in het begin van de cd, met in het middenstuk een prettige gitaar solo
7 Seeds In The Bag
Zelfs een foxtrot komt er op voor met die afgekapte noten, op een cd kan dit maar voor mij hoeft dit niet zo.
8 Bite Me Like A Snake
Tot nu toe het beste begin met die lijzige zang komt hij wel over, ook weer een beetje country achtig, nee, het pakt mij niet.
9 No Future On Your Past
Toe maar, een heel orkest erachter, weer dat lijzige, dat komt niet fijn over als je dat een hele avond of middag moet aanhoren, dit heeft zeker geen toekomst voor dit nummer, alhoewel ?
10 Beast Walk
Laatste nummer, met de mondharp in de hoofdrol samen met het orgel een niks aan de hand muziekstuk, waar wel goede gedeeltes tussen zitten



Conclusie:
Soms niks aan de hand muziek of salonmuziek zoals je het noemen wilt, maar wel vooral het laatste nummer opgeruimde muziek  waar nog even alle makers goed aan bod komen van blazers tot gitaar.
Een optreden kan nog wel eens zeer verrassend uitpakken daar leent zich dit soort muziek uitstekend voor.

Bronnen:  Wikipedia, Google

 Lees Ook: Release: Tomislav Goluban - Express Connection.

Geen opmerkingen: