<script> <style>

📃 Recensie: Roger Waters – Us & Them

Roger Waters – Us & Them

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA

We schrijven 18, 19, 22 en 23 juni wanneer de Ziggo Dome in Amsterdam overladen is met Pink Floyd liefhebbers. De dag waarbij de show begint met iemand zittend op het strand uitkijkend naar de lege Noordzee. De dag dat niemand wist dat dit in 2020 op cd/dvd/lp of blue ray zou gaan verschijnen.

De show begint met de ‘Breath’ in, the Open Air… waarmee Roger Water direct zijn eerste statement maakt. Resist is het thema, verzet je tegen alle gekheid in de wereld zoals milieu vervuiling, politieke kwesties en oorlogen want de tijd (‘Time’) is maar betrekkelijk. Natuurlijk zijn de albums Whis You Where Here, Animals en The Wall een perfect verhalen om alles onder Resist te plaatsen en met ‘The Great Gig in the Sky’, ‘Welcome the Machines’ en ‘Another Brick in the Wall’ zijn we zo een aantal minuten verder.


Het gaat Water er vooral om, om een nieuwe generatie aan te spreken. Dit doet hij muzikaal maar in de shows ook visueel door het tweede deel van de show met een scherm te werken dat in de lengte van de zaal hangt. Of het presenteren van DOGS op een scherm, en dan niet even maar minuten lang met rode zwaailichten die alarm slaan,  de fabrieken met rookpijpen projecteert en daarmee de industrie en het geld de ruimte geeft. ‘Pigs’ die alleen op ‘Money’ uit zijn.  Het is maar een ding dat in de show van Waters voorbij komt.  Het is allemaal weer te zien en te horen op het album ‘US and Them’ dat als song ook centraal staat. Niet alleen de Pink Floyd songs komen voorbij. Ook weet de man zijn eigen songs perfect in deze show te plaatsen. ‘The Last Refugee’, ‘Picture That’ en ‘Smell The Roses’ komen in dit geheel voorbij om uiteindelijk met ‘Comfortably Numb’ te eindigen. Of heeft hij deze songs op het album omgedraaid…

Pop/Rock 8/10

 
 

Geen opmerkingen: