<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

📃 RECENSIE - Queen + Adam Lambert – Live Around the World

RECENSIE - Queen + Adam Lambert – Live Around the World
DOOR ROELOF NOORDA
i.s.m. M-Podia | De Schijvenrij.nl

Met Adam Lambert heeft Queen zich weer nieuw leven ingeblazen. Brian May en Roger Taylor pakken de draad weer op. Met vaste keyboard player (waarom hij nooit en vast bandlid is geworden is een raadsel) Spike Edney en Neil Fairelough als vervanger van John Deacon wordt de band nog aangevuld met drummer Tyler Warren die later wordt vervangen door Taylors zoon Rufus.

Dit is weer terug te horen op een nieuw live album Around the World.

Nu was de band met de News of the World tour ook in Nederland is er gekozen voor een samenstelling van songs die men de afgelopen 7 jaar op hun tours hebben gespeeld. Het brengt dan een willekeur van songs die we allemaal kennen en deels nieuw op een live album zijn verschenen.

De band opent het album zoals men dit voor de laatste shows deed, met ‘Tear it Up’.  Ook passeren de songs  ‘I Was Born To Love You’,  ‘Under Pressure’, ‘Love of My Life’ en ‘The Show Must Go On’ de revue. Het laatste deel van het album is de show die men voor de Fire Fighters in Sydney afgelopen februari deed. Het zijn dezelfde songs waarmee de band Live Aid mee bespeelde (op Is This The World We Created na). Het zijn de classics als de eerste deel van ‘Bohemian Rapsody’, ‘Radio Ga GA, ‘Hammer To Fall’,   ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘We Will Rock You’ en ‘We Are The Champions’ . We horen dan ook het verschil tussen de meester Mercury en de Lambert. Maar het gaat niet op de competitie tussen deze twee. Het gaat om de herinnering en de songs levend te houden. Vanuit dat oogpunt mogen we zeggen dat Lambert een prachtige klus klaart. Daarom is dit album wel de moeite waard omdat hij songs die we live amper of niet hebben gehoord tijdens de Mercury periode tot leven brengt.


En voor allen die een show Queenshow de afgelopen 10 jaar hebben gezien is dit een mooi herinneringsdocument.

Pop 8/10

Geen opmerkingen: