<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

B R E A K I N G N E W S | CITY HALL BLUES STOPT!

DE ORGANISATIE VAN CITY HALL BLUES HEEFT BESLOTEN TE STOPPEN MET DE BLUESCLUB
Nadat het bluesseizoen 2019-2020 in februari jl. al voortijdig en op een onbevredigende manier beëindigd moest worden door toedoen van de coronacrisis, hebben wij onlangs besloten in september niet meer op te starten met een nieuw seizoen dampende blues. Dat viel ons niet makkelijk. Hieronder gaan we een poging doen om dat uit te leggen.

Wij weten ook wel dat er, mits overheid en RIVM dat toestaan en het virus niet voor een nieuwe opleving van besmettingen gaat zorgen, best een goede kans bestaat dat we vanaf 1 september wel weer met 100 mensen tegelijk naar binnen zouden mogen bij een culturele instelling of evenement, dus ook bij onze bluesclub. Maar zelfs als dat met slechts 30 personen toegestaan zou zijn, is het niet mogelijk de vereiste afstand van 1,5 meter tussen de bezoekers te waarborgen op ons toch wel relatief kleine oppervlak in de hal van The Fellowship of Acoustics.

Daar komt nog een andere factor bij, die voor ons eigenlijk de doorslag heeft gegeven: met 30 betalende gasten gaan wij niet uit de kosten komen en de praktijk wijst uit dat we 100 bezoekers gewoonweg niet halen. Dan helpt het ook niet meer om een verhoogde toegangsprijs te heffen; die was dit seizoen immers al tot twee keer toe verhoogd en we vinden het geen fijn idee als mensen vanwege het kostenaspect moeten afhaken. 

De overgang van Gramsbergen (waar we in de eerste periode van de bluesclub toch een aardige naam hadden opgebouwd en elke maand een redelijk aantal vaste bezoekers op de been wisten te brengen) naar Dedemsvaart is ons eerlijk gezegd toch wat tegengevallen, ondanks de gastvrijheid van Rudi Bults en de medewerkers van Dina’s Fellows, waarvoor nogmaals vanaf deze plek onze grote dank. We hadden in een grotere dorpskern gehoopt op een ruimere toestroom van bezoekers, maar het was, op een enkele drukbezochte avond na, elke keer weer hangen en wurgen om quitte te spelen… en dat is ons uiteindelijk nèt iets te vaak niet gelukt. Wie het eerste halfjaar van dit seizoen regelmatig bij ons op een bluesavond is geweest, zal kunnen beamen dat het niet uit kon.

Wij hopen dat je begrip hebt voor deze onverwachte wending en spreken de wens uit dat we elkaar bij een andere gelegenheid weer in goede gezondheid mogen begroeten.

We zullen zeker weten meewerken aan de lijfspreuk van Johan Derksen: “Keep the blues alive!”,
weliswaar niet meer als organisator, maar gewoon als liefhebber en bezoeker van fantastische bluesoptredens.

Tot ziens, allemaal heel erg bedankt voor jullie bezoek en jullie enthousiasme! Samen hebben we mooie herinneringen gemaakt en wij hebben evenveel genoten als jullie van de fantastische muziek!

Een hartelijke bluesgroet van ons hele team:
Reinier en Cora Jaquet
Roelof Overweg
Coba de Lange


 

Geen opmerkingen: