<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

🎼 Johan Derksen: Festival in Grolloo gaat niet door


Johan Derksen: ‘Blues Festival in Grolloo gaat niet door, onverantwoord’

Het Holland International Blues Festival in Grolloo gaat dit jaar niet door. Dat laat een van de drijvende krachten achter het immens populaire festival, Johan Derksen, desgevraagd weten aan het Dagblad van het Noorden.
Het internationale bluesfestival in Grolloo zou op 11, 12 en 13 juni worden gehouden. ,,Ik kan nu al vertellen: het bluesfestival gaat niet door. Het is onverantwoord. Zelfs als op 1 juni door het kabinet wordt besloten dat alles mag zal het onverantwoord zijn. Er zijn 36.000 kaarten verkocht.”


John Fogerty en Beth Hart
Derksen heeft zich er al bij neergelegd. ,,Als het wel zou mogen, dan zijn er mensen die niet durven te komen. En ik vind het zelf ook onverantwoord.”

Het kabinet kondigde maandag nieuwe coronamaatregelen aan waardoor bijeenkomsten tot 1 juni zeker verboden zijn.
Het Holland International Blues Festival in Grolloo zou komende juni voor de vijfde keer worden georganiseerd in het centrum van Grolloo. Er waren internationale topartiesten gecontracteerd zoals John Fogerty, Beth Hart en Walter Trout. Maar ook bekende nationale zangers als Danny Vera en Waylon zouden naar Grolloo komen. ,,Als ik het alleen voor het zeggen had, zou ik nu direct al zeggen: mensen, we doen het niet”, vertelt Derksen. ,,Ik ben een realist. Theaterprogramma’s worden geschrapt, voetbalwedstrijden gaan niet door.”

Maar festivaldirecteur Derksen is klip en klaar: ,,Het gaat niet door.”
Volgens Derksen worden de bands geregeld door Mojo Concerts en de kaartverkoop door Ticketmaster. Die zijn volgens Derksen nu druk bezig om te bekijken hoe een en ander geregeld moet worden. Daarom is er formeel nog geen streep gezet door het Holland International Blues Festival.

,,Die Amerikaanse bands krijgen op voorhand al 50 procent van hun gage. Dus zijn al voor de helft betaald. Al die bands hebben zo’n vijf advocaten die voor hen bedenken waarom ze het geld nu wel mogen houden.”

Mojo Concerts laat op de website weten dat er over evenementen die plaatsvinden na 31 mei ‘momenteel (nog) geen nieuws over is te melden’. Ook Ticketmaster blijft optimistisch. ,,We gaan er vooralsnog van uit dat evenementen die vanaf 1 juni plaatsvinden, doorgaan”, staat er op de website.


Juridisch uitgevogeld

Hoe het de al verkochte kaarten gaat, weet Derksen niet. ,,Dat wordt nu ook bekeken. Krijgen mensen geld terug? Blijven de kaarten volgend jaar geldig? Daar wordt over nagedacht en juridisch allemaal uitgevogeld.”
Derksen noemt het niet doorgaan vervelend, maar vindt wel dat het in het juiste perspectief moet worden geplaatst. ,,Je hoeft maar een actualiteitenprogramma of krant te bekijken om te beseffen dat er wel belangrijkere zaken zijn dan een bluesfestival.”
Bron: AD

Geen opmerkingen: