<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Rosemary & Garlic met nieue EP

Rosemary-Garlic
Rosemary & Garlic
Nieuw hoofdstuk in het sprookje van Rosemary & Garlic
De nieuwe EP 'A Step Outside' bevat zes betoverende live-opnames
De muziek van de Nederlandse dream-folk artiest Rosemary & Garlic heeft door de jaren heen de harten van muziekliefhebbers in binnen- en buitenland veroverd. Zo belandde de songs van Anne van den Hoogen (alias Rosemary & Garlic)

in diverse grote streaming playlists en was zij te zien op diverse podia en festivals over de hele wereld, waaronder Reeperbahn Festival in Duitsland en SXSW in Austin Texas. Op 28 juni verschijnt de nieuwe EP 'A Step Outside', met live opnames afkomstig uit onder meer de show in Paradiso Amsterdam eind vorig jaar. De eerste single 'Dreamer' is vanaf vandaag digitaal beschikbaar.



Met 'A Step Outside' voegt Rosemary & Garlic een live-hoofdstuk toe aan het al bestaande repertoire. De EP bevat nummers van zowel de eerste 'Kingfisher' EP als van het self-titled debuutalbum 'Rosemary & Garlic' en beschrijven een karakter dat het gewicht van de wereld op zijn borst voelt drukken en veel problemen aan zijn hoofd heeft. Om deze problemen te ontvluchten doet de persoon 'een stap naar buiten' en vertrouwt hij op de overlevingskracht van zijn verbeelding.

"Ik heb altijd al een zwak gehad voor live liedjes, ook al lijken ze tegenwoordig zeldzaam op radio- of streamingdiensten. Een live versie van een nummer kan de magie van de verbinding tussen het publiek en de artiest weergeven. Ik hou van het geluid van een publiek dat stil probeert te zijn, terwijl de artiest giechelt of een slechte grap maakt," vertelt Van den Hoogen.


Van den Hoogen vond het lastig om naar buiten te treden met de songs op de nieuwe EP en deze live te spelen voor publiek. Iets wat de afgelopen jaren niet anders geworden is, maar wel haar visie op de beleving van een optreden heeft veranderd. "Het kan zo'n magische sfeer creëren, iets waar je bang voor bent maar dat tegelijkertijd ook verslavend is!"

Voor meer informatie: freek.stoltenborgh@v2benelux.com

Geen opmerkingen: