Nieuw boek door Wouter Groot Schaarsberg - Ik Bruuthus!

Marco-Westenbrink-zanger-gitarist-van-NembrionicNieuw boek door Wouter Groot Schaarsberg - Ik Bruuthus
Dames en heren, zoals enkelen van jullie wellicht weten, ben ik in de afgelopen twee jaar bezig geweest om een nieuw boek te schrijven. Ditmaal niet over een taxichauffeur, maar over een hardrockmuzikant. Hieronder een korte inleiding. Het is de bedoeling om het boek dit jaar uit te brengen. U hoort van me! Ik Bruuthus! 
De gitaar in de aanslag, de borst naar voren, een shirt met een V-hals (meestal zelf ingeknipt), een zonnebril die fungeert als haarband; zo staat Berthus Westerhuis al tientallen jaren op het podium. De boerenzoon uit Oud Avereest beleefde het allemaal. In zijn jonge jaren met de hardrockband Frankenstein en later met Franky’s Recording Kitchen.
#Video - Frankenstein in Lochem 1980

Zijn studio die hij wist uit te bouwen tot één van de bekendste metalhonken van Nederland. Niet voor de topacts, maar voor de extremere avonturiers: Altar, Dead Head, God Dethroned, Nembrionic, noem ze allemaal maar op. Franky’s Recording Kitchen was de go-to place voor rock- en metalbands die goedkoop een demo of een plaat wilden opnemen. Hoeveel bands hij op bezoek heeft gehad? Berthus, of Bruuthus, zoals hij zichzelf vaak noemt, is de tel kwijt geraakt. En dat terwijl hij zijn studio al die jaren als hobby combineerde met een fulltime baan. En nu beleeft hij het allemaal weer als gitarist van Jurassic Park. Hoe een hardrockpionier uit Oud Avereest een sleutelfiguur werd in de Nederlandse metal. “Laatst was ik op bezoek bij een platenmaatschappij in Kopenhagen. Die wil een paar platen van ons opnieuw uitbrengen. ‘You represent the Dutch sound’, zeiden ze. Huh, wat? Blijkbaar hadden ze daar veel serieuzer naar de Nederlandse scene geluisterd dan wij door hadden. Wat had je? Dead Head, God Dethroned, Altar, wij en dan natuurlijk Pestilence en Gorefest nog. Die laatste twee namen niet op bij Berthus. De anderen wel. Echt, als je naar het metalprogramma van TMF keek, kwamen daar telkens bands van Berthus voorbij. The Dutch Sound, dat was Berthus!”

Fotosbluesrock.nl Translate This Page