<script> <style>

◙ Rhythm & Blues Night 29 April 2023  HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 9/10 Juni 2023  CLAPTUNES (Eric Clapton tribute) | zondag 26 februari 2023 Heino  JUBILEUMEDITIE(25 JAAR RIBS & BLUES) 27-28-29 MEI, PINKSTEREN 2023  Bluesworld Café Ozgur Hazar(Belgie) 05.Sep.2023 Hedon Zwolle ◙ Crossroads Festival Bonn(BRD)

/marquee>

🅵🅴🆂🆃🅸🆅🅰🅻🆂 𝟐𝟎𝟐𝟑

Recensie: The Second Cousins - Bloody Tears (2018)

The_Second_Cousins_Bloody_Tears_Cover The Second Cousins - Bloody Tears
CD:  Bloody Tears (2018)
 Label: Eigenbeheer
Recensie: The Second Cousins - Bloody Tears (2018) Harrie Huisman
Eind jaren tachtig ontmoetten Cla Nett (toen met de Lazy Poker Blues Band) en Kurt Bislin elkaar voor het eerst in de legendarische Atlantis Music Club in Basel, Zwitserland. Als lid van de Burton Brothers Blues Band stopte Kurt Bislin daar voor een driedaagse stint tijdens een tournee door Europa. Op de tweede avond werd Cla Nett door de Burtons uitgenodigd om bij de band te gaan zitten en speelde hij een voortreffelijke set.

De twee hielden contact en ontmoetten elkaar in de loop der jaren op het podium. Op een van die lange muziek- en praatavonden kwamen ze tot hun grote verrassing er uiteindelijk achter dat ze verwant waren ... tweede neven ... hun grootvaders waren broers!

"Deep Blues" is de naam die wordt gegeven aan traditionele muziek uit Chicago, Louisiana of Mississippi, en dit soort muziek is hier niet te horen elke dag. Temeer kalmerend als er van tijd tot tijd een geloofwaardige parel opduikt, die van de eerste tot de laatste noot diep is! Een nauwkeurige mix van Chicago elektrische blues, ruige Mississippi tonen, moerassige Louisina gevoel en vrolijke New Orleans grooves. Schommelend, zweterig, betoverend. Nice en bislin wisselen elkaar af in zang en gitaar, het hele kwartet harmoniseert prachtig. Beide zangers vertellen hun verhalen die door hun eigen wil zijn ingeprent; onttrokken aan het leven en mijlenver verwijderd van elke parodie.


Personnel: Kurt Bislin (vocals, guitar); Cla Nett (vocals, guitar); Markus Halmer (bass); Bernie Ruch (drums).