Release: Emil Landman neemt je mee op reis!

Image and video hosting by TinyPic
info@v2benelux.comEmil Landman neemt je mee op reis! Het tweeluik Vinter // Sommer verschijnt op 7 september.
Dit najaar tourt Emil Landman langs diverse popzalen in Nederland.
Emil Landman, de altijd enthousiaste romanticus, de nieuwsgierige avonturier, heeft met Vinter // Sommer zijn meest intieme, waarheidsgetrouwe plaat vormgegeven.
Bepakt met twee koffers van ieder 23 kilo, gevuld met opname apparatuur, reisde Landman met zijn producer Martijn Groeneveld af naar het Noorse eiland Reinøya waar het schitterende nieuwe album werd opgenomen tijdens twee aparte sessies. Het meest recente voorproefje komt in de vorm van de nieuwe single Wish You Could.

Het eiland Reinøya, gelegen aan de top van het Noordelijk halfrond, heeft een bijzondere eigenschap: in de winter is het hier uitsluitend donker, in de zomer uitsluitend licht. Het besef van tijd is op Reinøya dus nadrukkelijk anders dan in Landman’s thuisstad Utrecht. Bepakt met drie gitaren en twee koffers van ieder 23 kilo gevuld met; microfoons, speakers, kabels, en gitaar effecten vertrok Landman naar zijn uiteindelijke bestemming. Deze vond hij in een klein, houten huis op een heuvel, uitkijkend op de zee. Waarbij de donkere, met sneeuwstormen gevulde dagen voorbijvlogen tijdens het opnemen van Vinter, voelde het tijdens het maken van Sommer juist alsof de omgeving, vol groene en blauwe kleuren, bevroren bleef in de tijd.

De bizarre wijze waarop het eiland de biologische klok ontregelde had directe invloed op de werkwijze van Landman en producer Martijn Groeneveld. Het dromerige Falling – intussen miljoenen keren op Spotify gestreamd – mediteert op het idee dat afzondering juist de meest indringende menselijke gevoelens ontketent. Gedurende de twee losse opname weken bleef Landman enthousiast zoeken naar nieuwe impulsen en geluiden. Hij experimenteerden met alledaagse objecten – matrassen, afwasrekken, houten lepels, dozen rijst, beatbox, – die zorgen voor de kenmerkende sounds op Vinter // Sommer.

Dit najaar gaat Emil Landman, met de Britse singer songwriter Jono McCleery als support, op tournee langs diverse Nederlandse clubs. De voorverkoop voor deze concerten is per direct gestart via de websites van de poppodia.

09.11 | Zonnehuis, Amsterdam (promoted by Paradiso)
15.11 | Muziekgierterij, Maastricht
16.11 | Simplon, Groningen
22.11 | Cul de Sac, Tilburg (promoted by 013 poppodium)
23.11 | Paard, Den Haag

 

Voor meer informatie en persaanvragen:
freek.stoltenborgh@v2benelux.com