Dawn Brothers hinten naar meer

info@v2benelux.comDawn Brothers hinten naar meer
Nieuwe single Sweet Love en clubtour in het najaar!
Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik inmiddels volledig op het heden – correctie: de toekomst – gericht!
Op de gloednieuwe single Sweet Love, het veelbelovende voorproefje op het tweede album, klinkt de band als een klassieke bolide, maar wel eentje met een moderne motor. Naast de nieuwe single kondigen de Dawn Brothers vandaag ook aan dat ze in het najaar weer op pad gaan langs de Nederlandse clubs.

https://dawnbrothers.lnk.to/sweetlove

 Op hun tweede album, wederom geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff) en Mischa den Haring (T99), horen we nog beter hoe verliefd Levi, Rowan, Rafael en Bas zijn op de muziek die ze maken. Natuurlijk draaiden de Dawn Brothers de platen van Bob Dylan en het eveneens volledig aan zijn muziek dienstbare The Band grijs. Dat betekent daarentegen niet dat hier plots theedoeken op de toms liggen of potsierlijke Silverface-versterkers op het podium staan: deze Zuid-Hollanders zoeken liever hun eigen geluid. Dat lijken ze, zo’n twee jaar na hun oprichting, gevonden te hebben: eigenlijk pas vanaf vorig jaar bewogen de individueel gevormde muziekencyclopedieën zich van het papier naar het podium, waar het viertal razendsnel in een broederschap veranderde.

Het helpt daarbij dat het niveau binnen de band zo hoog ligt dat het bijna geen zin heeft elkaar te bekritiseren: in plaats daarvan voelt ieder bandlid zich genoodzaakt keer op keer zijn uiterste best te doen. Ieder radertje, van de ruimtelijke toetsen van Rowan de Vos tot de evenwichtige rust van drummer Rafael Schwiddessen, draagt dan ook bij aan een soepel lopende machine. Die is overigens met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen: in 2017 alleen al speelden de Dawn Brothers meer dan 150 shows. In tien maanden tijd speelde de band zeven keer in Paradiso, al is het kwartet vooral in Duitsland en Groot-Brittannië aan het uitgroeien tot een graag geziene gast.
Sweet Love (Official Video)
Op 11 oktober presenteren de Dawn Brothers het nieuwe album in Rotown in Rotterdam. Vervolgens vertrekken ze in november naar Duitsland voor een tournee met DeWolff om in december en januari 2019 weer langs de Nederlandse clubs te touren.

11.10.2018 | Rotown, Rotterdam | ALBUM RELEASE SHOW
06.12.2018 | Nieuwe Nor, Heerlen
14.12.2018 | Simplon, Groningen
15.12.2018 | Bitterzoet, Amsterdam
20.12.2018 | 013, Tilburg
11.01.2019 | Merleyn, Nijmegen
12.01.2019 | EKKO, Utrecht