BlackboxRed tekent bij Butler Records

Image and video hosting by TinyPic
BlackboxRed tekent bij Butler Records

Tweede album ‘Salt In My Eyes’ verschijnt september 2018
pr@bertus.comBlackboxRed is een duo uit Leeuwarden bestaande uit Eva van Netten (zang, gitaar) en Stefan Woudstra (drums, zang) dat donkere en intense indierock maakt waarin je elementen uit grunge, shoegaze en noise terug hoort. Denk daarbij aan The Dead Weather, Crystal Castles, The Joy Formidable en Brutus.
21 september 2018 zal het tweede album ‘Salt In My Eyes’ op CD/LP en digitaal worden uitgebracht via Butler Records (Claw Boys Claw, Donnerwetter, Standup '69, Anneke van Giersbergen).

https://blackboxr.lnk.to/JuliePR

Vanaf het moment dat BlackboxRed het podium opstapt, verandert het duo in een opgejaagde, verpletterende stoomwals. Met een venijnige blik en dreigende vocalen gijzelt Eva het publiek terwijl haar gitaar voortdurend raken klappen vol effecten vangt en Stefan genadeloos zijn drumstel bewerkt tot een hoop schroot. BlackboxRed blijft constant op het scherpst van de snede met om elke hoek een ander gevaar. Er is geen weg terug, alleen maar vooruit.

De intense live performance bracht hen al op het podium als support van uiteenlopende acts als Savages, Blood Red Shoes, Claw Boys Claw, Sisters of Mercy, Rolo Tomassi en Gruppo di Pawlowski, maar ook naar zowel Eurosonic & Noorderslag als (naast de Benelux) meerdere zalen in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Spanje.
Na de release van hun debuut album ‘The Gunner and the Ghost’ (2013), meerdere singles en de EP ‘Beak to Beak’ (2015) via Geertruida, is BlackboxRed inmiddels nog duisterder, volwassener en gevaarlijker geworden. Dat is flink te horen op het tweede full length album 'Salt In My Eyes', waarop het duo zich liet inspireren door de duistere Franse televisieserie 'Les Revenants' (de wederkerenden) en Griekse tragedies.

Voor de opnames van het album bouwde de band samen met producer Chris Hamilton (o.a. Torres, Kate Nash, Kite Base) een studio op in de thuisbasis van festival Welcome To The Village, waarbij de kantoren en loodsruimte dienden als geluidskamers. De mastering is verzorgd door Jason Mitchell van LOUD Mastering te London, die eerder werkte met PJ Harvey, Robert Plant, Rob Ellis en Dream Wife.
Beluister hier alvast de eerste single 'Julie' waarvan de videoclip in premiere zal gaan via The Daily Indie: https://BlackboxR.lnk.to/JuliePR
Stefan Hayes (Product Manager Butler Records) : “BlackboxRed is volgens mij één van de spannendste live acts van nu binnen Nederlandse indierock. Het is niet zomaar "meisje met gitaar en anonieme drummer", maar het zijn twee musici die beiden met een eigen stijl elkaar volledig aanvullen (en soms zelfs letterlijk aanvallen :). Dit nieuwe album is duidelijk een flinke stap voorwaarts en ik ben er dan ook trots op dat ze voor Butler Records hebben gekozen zodat we met ze aan de slag kunnen."

 voor meer informatie: Stefan Hayes stefan.hayes@bertus.com