Soul Return - Soul Return


Soul_return_Cover_SR_sticker_Small

`Soul Return - Soul Return
Label: Dixefrog Records
Harrie Huisman
De terugkeer van California Soul/Blues ! JJ Holiday, gitarist bij de Imperial Crowns, ontmoet zanger/harmonicaspeler Kellie Rucker in de band Soul Return. Hun CD is een muzikaal juweeltje dat doet denken aan de tijd dat Janis Joplin bij de Grateful Dead zat! Zoals de persmededeling terecht zegt
Op het eerste gezicht ligt het geluid van de eerste joint album onderneming van veteranen Kellie Rucker (zang en blues harp), JJ Holiday (gitaar) en Michael Barsimanto (drums en percussie) alias Soul Return en bassist Keith Karman in eerste instantie bij Rock-, Folk-en Blues-History en herinnert, zoals de bijgevoegde, meer van The Grateful Dead, Howlin' Wolf, Jimmie Rodgers of zelfs Janis Joplin - de SOUL TRAIN gerapporteerd over hen allemaal opnieuw en opnieuw.
Soul Return is een band gebouwd rond JJ Holiday, gitarist van de Imperial Crowns, een van de legendarische groepen van Los Angeles.
Kellie's hartverwarmende, actieve en krassende stem resoneert zelfs als een Country & Western en Hillbilly voertuig, waardoor de set met zijn dozijn tracks (CD) een aardachtige nuchtere kwaliteit krijgt die indruk maakt en uiteindelijk zelfs de zon van Californië draagt, de thuisbasis van Soul Return, keer op keer - fascinerend.
JJ Holiday werkt regelmatig samen met Johnny Depp en zijn zus voor hun muziekfilmgezelschap Infinitum Nihil. In het verleden speelde hij met onder meer Bruce Springsteen, Bob Dylan, Buddy Guy en de Franse nationale schat Little Bob.

Ze staat al lang bekend om haar samenwerking met bluesvrouw Debbie Davies en wijlen de Californische bluesrockband BB Chung King & The Buddaheads. Michael Barsimanto, de drummer, ook een keizerlijke kronen alumni, heeft een aantal prestaties onder zijn riem, na te hebben gespeeld met gerenommeerde jazzmensen zoals Freddie Hubbard en Jean-Luc Ponty, funk royalty Ivan Neville en verschillende rockers met name Keith Richards, Andy Taylor (Duran), Andy Summers (Police).
Een paar maanden geleden, toen The Crowns kort gestrand waren, greep JJ de kans aan om demo's te doen met Kellie en Michael. Ze vonden het zo leuk dat Kellie besloot om een paar nummers te schrijven en vrij snel was er een album in de maak.
Hier is het, trouw aan de bluestraditie van de engelstad (LA, natuurlijk), trouw aan Rock 'n' Roll met streepjes hypnotische grooves die The Grateful Dead, Howlin' Wolf en de vrij ronddwalende geesten van Janis Joplin, of Curtis Mayfield...

Een prachtplaat *****

Tracklist:
1.    You’re Leavin‘ Me
2.    In The Meantime
3.    Life Of Crime
4.    FYI
5.    Only Love Can Save Us Now
6.    Va Va Voom
7.    In America
8.    Kiss Me
9.    Throwin‘ And Fumblin‘
10.    Had We Not
11.    Talk To Me
12.    If These Walls Could Talk


Links:

www.facebook.com/SoulReturnBand
www.soulreturnband.com

www.bluesweb.com