Recensie: Theater voorstelling Keep The Blues Alve

DSC00060Recensie: Theater voorstelling Keep The Blues Alve ·       
Gezien: Keep The Blues Alive
·         Locatie: Zinn Theater
·         Plaats: Nijverdal
·         Datum: 21 April 2018
·         Aanvang: 20:15 uur tot 23:15 uur


          Als opvolger van de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, komt de SNOR[Johan Derksen] terug met een nieuw theatershow "Keep The Blues Alive" en zaterdag avond 21 April was Nijverdal aan de beurt om deze Zinn Theater op de kop te zetten.

Als opener waren wederom de band The Clarks van de partij om de artiesten te begeleiden maar ook zelf als band in de spotlight te staan.
Derksen praat het geheel weer vlekkeloos aan elkaar met anekdotes en soms scherpe opmerkingen zoals de intro van de zwarte zangeres Kat Riggins “zij is zwarter dan de vervelende mevrouw Simons" waar de hele zaal plat mee gaat.
Het is niet de hele avond wat de blues slaat integendeel, medleys uit het verleden van de jaren zestiger groepen uit Engeland zoals The Pretty Things,  Animal, Rolling Stones, Spencer Davids Groep. Voor deze avond  naam Michel van Dijk[Alquin] de vocalen voor zijn rekening.

Big Pete(Pieter van der Pluijn] blaast de mondharmonica op Hoochie Cooochie Man en geeft hier een heerlijk warme uitstraling aan dat nummer.

AJ Plug bracht het prachtige nummer "Down On My Knees"  en geeft ook hier weer maar eens aan wat een pracht stem deze dame bezit, een welkome aanwinst in de blues in Nederland.

Na een uur is het welletjes want dan is er plaspauze want langer houden de oude mannen het niet vol volgens Derksen.

Na de pauze komt het echt opgang met de zwarte soul zangeres Kat Riggens, en waar de bezoeker dan ook echt voor zijn gekomen de real blues met o.a de cover van Buddy Guy "Damm Right I’ve Got The Blues" en "I'd Rather Go Blind" en vol met gitaar geweld van Erwin Java{King of the World] en op toetsen met Roel Spanjers.

Dan de afsluiter van deze avond is niemand minder dan de Joe Cocker van de lage landen Theo van Es[Shoes] met o.a. "The Blues Had A baby" en "The Sun is Shining Down" en 5 Long Years,
Na dit alles dan toch nog de toegift na ruim 3 uurtjes de blues het slot akkoord van Theo Van Es de cover van Joe Cocker "Unchain My Heart" dan sluiten echt de gordijnen.

Artiesten:
A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.
Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.
Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.
Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.
Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.
Michel van Dijk, bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.
Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.Fotosbluesrock.nl Translate This Page