News: Jamie Isaac kondigt tweede album

sander.stijnen@v2benelux.comJamie_IsaacJamie Isaac kondigt tweede album aan en deelt nieuwe video voor Wings  Idler verschijnt op 1 juni.
Bekijk de nieuwe video voor Wings hier onder


(04:30) Idler uit, dat is de titel van het nieuwe album van Jamie Isaac dat op 1 juni uitkomt. Op de opvolger van het in 2016 verschenen debuut Couch Baby wordt bossa nova gecombineerd met analoge synths uit de jaren ’70 en de veelzijdige vibraties van de nieuwe ontluikende jazz scène in Londen.

Eerder al gaf Jamie Isaac een voorproefje met Doing Better en nu deelt hij de tweede track Wings, een nummer dat hij omschrijft als ‘zijn kindje’ en nadrukkelijk de toon zet voor het album. De inspiratie kreeg hij toen hij het baanbrekende album Getz/Gilberto van Stan Getz en João Gilberto uit 1964 herontdekte in San Francisco. Deze muziek moest de basis vormen, maar dan met meer zonnige noten: ‘I started listening to it and realized, this is what I want to make for the next record. I want to make pop, bossa nova, electronic music. Waking up in sunny California instead of South London, where it's raining - it'll obviously affect you.’ Wings gaat vergezeld van een video van Ashley Rommelrath, geïnspireerd door Thanx 4 Nothing van Ugo Rondinone.

Jamie Isaac opereert in de ruimte tussen jazz, soul, R&B, elektronica en hiphop. Zijn debuut Couch Baby was een waar organisch mond-op-mond succesverhaal. Hij bouwde langzaam maar heel zeker een steeds groter wordende fanbase op gevoed door zijn samenwerkingen met o.a. King Krule, Denzel Curry, Rejjie Snow, Allan Kingdom, Wiki en Sporting Life en een cover van de Alicia Keys klassieker Un-thinkable. Op (04:30) Idler verhaalt Jamie Isaac over zijn persoonlijke strijd met slaap, dat als inspiratie diende voor de titel 04:30; refererend aan de ongedurige en vroege tijdstippen waarop het grootste deel van het album werd gecomponeerd.

Zijn zorgvuldig opgebouwde pianolijnen vormen de ruggengraat van de attractieve melodieën en grooves van het album, terwijl hij zijn rol als producer verder heeft ontwikkeld door een live-band te gebruiken voor de sferische elementen. Hoewel de thema’s gevarieerd en breed zijn, komen romantiek en kwetsbaarheid het meest terug. Niet de romantiek met één persoon in het bijzonder, maar meer een soort anoniem smachtend verlangen. Het zijn dezelfde soort pieken en dalen die je hoort in tijdloze ballades van artiesten als Chet Baker, die van enorme invloed is op het werk van Jamie Isaac. ‘It's the music I've always been in to. I've always loved that vulnerability. I know people around me who make music that is really aggressive, and they tell me I should, but I like to keep it romantic sounding. Taking personal struggles and personifying them.’

Voor meer informatie en persaanvragen:
sander.stijnen@v2benelux.com
+31 (0) 356461234
http://www.v2benelux.com/news/labels/jamie-isaac-announces-sophomore-album-17912_fab7f36c827083