Festival: Rhythm & Blues Night 2018 Groningen

Rhythm & Blues Night 2018

De eerste namen van de Rhythm & Blues Night 2018 zijn bekend: Ian Siegal Band, Barrence Whitfield, The Yawpers, The Blasters, Lilly Hiatt en Laurence Jones!
Verder slaan we met onze vertrouwde Rhythm & Blues Night een nieuwe weg in. De aanvangstijd is vervroegd van 20.00 uur naar 16.00 uur. Het festival zal dus rond middernacht afgelopen zijn.
“Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware,
aanhoudende beat.” Zo zetten de platenmaatschappijen in de jaren veertig van de vorige eeuw een nieuw genre in de markt: rhythm & blues. De oorsprong van deze muziek lag echter natuurlijk al in de eeuwen ervoor. Traditionals, gospel en later jazz smolten samen tot songs die de wereld zouden veroveren en de basis legden voor bijvoorbeeld de geboorte van de rock-‘n-roll. Niks niet beschaafd dus. Het komt allemaal voorbij tijdens deze 28ste R&B Night: op zes podia wordt een lesje geschiedenis gegeven, van onversneden traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen.
De Rhythm & Blues Night brengt al een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 28 april staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort.

IAN SIEGAL BAND
BARRENCE WHITFIELD[Video]
THE YAWPERS [Video]
THE BLASTERS
LILLY HIATT
LAURENCE JONES