Dit jaar, vanwege de 35ste editie, een stukje historie in de uitingen en een expositie in Stayokay over 35 jaar Texelblues.

De 35ste editie van Texelblues komt eraan!

De 35ste editie van Texelblues: Drie dagen lang genieten van goede bluesmuziek. Het belooft wederom een bijzondere editie te worden met vele extra’s.
Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober bieden maar liefst 12 locaties in Den Burg op Texel een podium aan diverse nationale en internationale bluesacts. Den Burg wordt dat weekend omgetoverd tot “Den Blues”. Het Texelblues festival heeft dit jaar weer een mooie line up.

Uit Frankrijk komen Jessie Lee & The Alchemist, Bai Kamara & The Voodoo Sniffers, Big Dez ft. The Blues & Soul Padrino en The Freaky Buds. Uit Italië komt de Umberti Porcaro Band, uit Kroatië Vanja Sky, uit Denemarken The Blues Overdrive en The Devils, uit de Verenigde Staten Will Jacobs en een optreden van Kyla Brox uit de UK. Kyla de dochter van Victor Brox (bekend uit de film Jesus Christ Super Star) won in 2019 The European Blues Award.

Ook heel veel Nederlandse blues toppers komen zoals Bootleg Betty, EB Bluesband, Hangin’ Judge, Jean Paul Rena & Bas Kleine, Jonathan Rhodes trio, Marc van Mourik Band, Meryn Bevenlander Band, Mojo Hand Blues Experience, River Zydeco Band, Roel Spanjers, Supersonics, Talkin Blues ft. Delta Ladies en The Wildman. Ook uit Nederland komt de Robbert Duijf Band, winnaar van de European Blues Awards 2024. 

Big Dave uit België komt met de Nederlandse band The Dutchman. En ook Bill & The Burners, Bourbon Street en Schakedown Tim komen uit België.
Een diversiteit aan stijlen van traditionele blues, naar blues-rock, naar Delta Blues, naar Blue Grass en alles daartussen.  Onze eigen Texelse bluesbands mogen niet ontbreken op deze editie en daarom zijn Bluesselect, Dageraad en Hip-shake van de partij met echte Texelse Blues.

Op zaterdag 12 oktober weer de bekende plus concerten. Dit jaar zijn dat Kyla Brox (UK) en Stapled. Deze optredens vinden plaats in Question Plaza en in Stayokay tussen 15.00 en 17.00 uur. Voor deze concerten is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Informatie over de Plus Concerten vind je op de website van Texelblues. 

Op zondagmiddag 13 oktober is er een gratis optreden van niemand minder dan The Blues Overdrive uit Denemarken. Deze band won maar liefst 2x The European Blues Award. Dit optreden wordt aangeboden door de Texelse Bierbrouwerij en vindt plaats in Proeflokaal De Zwaan.

Texelblues Expositie

Deze expositie geeft een overzicht van 35 jaar Texelblues. De entree, zalen en gangen van De Stayokay zijn door Jan, Maja en Gerard (Texeblues fans) aangekleed met historisch materiaal van ons unieke festival. Een must om te zien! De expositie is gratis te bezichtigen. 

Specials (of extra’s)

Op zaterdagmiddag gaat De Kanariegele Daf met een speciale bluesband rond in het centrum van Den Burg. Op zondag 13 oktober kunnen de liefhebbers meedoen aan een workshop bluesharp spelen meer informatie op de website texelblues.nl

3 Dagen TexelBlues in maar liefst 12 locaties in het Centrum van Den Burg (Den Blues), 37 nationale en internationale bands, 2 Texelblues Plus concerten en 4 GRATIS optredens. De volledige line-up en de locaties kun je vinden op de website www.texelblues.nl.  

Om overvolle zalen te voorkomen heeft de organisatie besloten het aantal toegangskaarten te beperken. De online kaartverkoop is inmiddels al gestart en gaat boven verwachting goed. Dus zorg dat je er op tijd bij bent. Koop je tickets op tijd om teleurstelling te voorkomen. Je kunt je kaarten kopen via de website www.texelblues.nl/tickets