<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD)  THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 •

4e editie BluesbijdeBuren 23 juni 2024


Zondagmiddag 23 juni organiseren we samen met 16 huiskamereigenaren uit Cothen en Wijk bij Duurstede voor de 4e keer het huiskamer blues festival BLUESbijdeBuren.
73 bluesmuzikanten spelen dan drie keer een set van 45 minuten en afsluitend is er een gezellige afterparty bij één van de woningen aan de Mazijk. 
Overal gratis toegang. 
Een voor Nederland uniek blues evenement!

Stichting BluesinWijk | Wijk bij Duurstede 

Live Blues in de huiskamers. Er worden drie optredens van circa 45 minuten gegeven en tussen elk optreden wordt 15 minuten gepauzeerd. Dit stelt bezoekers in de gelegenheid naar een volgende locatie te verkassen. De speeltijden zijn van 13.15u – 14.00u / 14.15u – 15.00u / 15.15u – 16.00 uur.

Zeventien bluesacts. De blues acts komen niet alleen uit Wijk en de Utrechtse regio, maar uit heel Nederland. Ze spelen allemaal (semi) akoestisch, dat is een harde eis. Op geluidsoverlast in woonwijken zit niemand te wachten. Alle bands treden gratis op. Het is in bluesland niet gebruikelijk om gratis te spelen, maar de muzikanten vinden spelen in een huiskamer enorm origineel en ook wel een beetje uitdagend en spannend. Het is weer eens wat anders dan in een café of op een podium. Deeelnemende acts:  Ramblin’Dog, LovinCounty, Kozzeltov, Without Johnny, BluesShack, the Dead Alley Drivers, The Square Keys, Just Got Paid, the Unknown, the Coasters, Suzi’s Crew, the Caverns, Vintage Brothers, van Bergen & van Kuilenburg en the Mudbirds (winnaars Dutch Blues Challenge 2023).

Afterparty met Europan Blues winnaars! Extra  dit keer is een finale met de Robbert Duijf Band van 16.30 tot 18.00 uur in Volderstraat 25 (toegang via de tuin in de Mazijk)  in de Wijkse binnenstad. In april won de band de European Blues Challenge 2024. Een topprestatie!

Hoe werkt het? Alle huiskamers zijn vanaf 13.00 uur open. De huiskamers zijn herkenbaar aan posters, vlaggen en ballonnen. Om 15 minuten over het hele uur spelen de muzikanten drie keer een set van 45 minuten in dezelfde huiskamer. Steeds zit er een kwartier tussen een optreden. Daarin kunnen bezoekers nog even napraten of verkassen naar een andere huiskamer. Zorg wel dat je op tijd bent bij de optredens die je graag wilt bijwonen. De huiskamers kunnen steeds maar een beperkt aantal mensen bergen en Vol=Vol. Kom zoveel mogelijk te voet of per fiets. De toegang is overal gratis, wel gaat overal de hoed rond. De opbrengst is voor de muzikanten. Overal liggen flyers met een plattegrond en een korte beschrijving van de bands.

 

Geen opmerkingen: