<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD)  NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Vrijdag 24 mei organiseert Blues in Wijk - WIE IS ROBERT JOHNSON, NIET?

Vrijdag 24 mei organiseert Blues in Wijk weer een heel bijzondere bluesavond in het mooie en intieme Wijkse Calypsotheater. Bluesmuzikant Bo Brocken en radiopresentator Marc Stakenburg brengen onder de titel ‘Wie is Robert Johnson, niet?” opnieuw een avondvullende muzikale theatervoorstelling.

Big Bo

Deze keer vertellen ze over het leven van de legendarische Bluesman Robert Johnson. Over geen enkele bluesmuzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over hem. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer. Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte? Hoewel hij slechts 29 nummers opnam gelden veel ervan als klassiekers: ‘Sweet Home Chicago, Love in Vain, Hellhounds on My Trail, Me and the Devil en Cross Road Blues’. Marc vertelt op luchtige wijze alle verhalen en fabels en Bo brengt de muziek op een authentieke manier tot leven.

Marc Stakenburg en Bo Brocken speelden eerder al twee succesvolle theatertournees;  ‘Het geheim van Dockery Farms’ en ‘Trouble Soon Be Over’. De laatste in 2017 met Frédérique Spigt  in een uitverkocht Calypso.

Marc is voornamelijk bekend vanwege zijn werk als radiopresentator voor KRO en 40UP Radio en zijn lezingen over muziekgeschiedenis. Hij is auteur van twee boeken; ‘Music Trains USA’ en ‘De Big Bang van de Popmuziek’. Ook organiseert hij groeps-motorreizen langs legendarische plekken in onder meer het zuiden van de Verenigde Staten.

Bo speelt al meer dan 35 jaar akoestische blues. Onder de artiestennaam Big Bo is hij een ware specialist op het gebied van vooroorlogse bluesstijlen. In zijn soloshows neemt hij je mee op een muzikale reis langs de plekken waar de blues ontstond. Hij won meerdere Awards voor zijn werk als bluesartiest.

De stond van Bo en Marc stond aanvankelijk gepland op 7 oktober 2023, maar werd i.v.m. ziekte uitgesteld. De tickets van toen zijn uiteraard nog steeds geldig.
Vrijdag 24 mei 2024. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 20.00 uur. Tickets €12,50. Zitplaatsen. Ticketverkoop via www.calypsotheater.nl 

Geen opmerkingen: