<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

BluesinWijk geeft Wijk al 15 jaar het beste van de blues

15 jaar BluesinWijk

 
In april vieren we onze 15e verjaardag.

‘BluesinWijk geeft Wijk al 15 jaar het beste van de blues’. Vrijdagavond 24 april 2009, café Ome Ko Wijk bij Duurstede. Drie maanden na de eerste gesprekken wordt de officiële start van BluesinWijk bekend gemaakt. JazzbyDuurstede voegt een bluespodium toe aan hun jaarlijkse festival en BluesinWijk neemt daar de blues voor zijn rekening.

 Bluesliefhebbers Frans Hoving, Anton Winkel en Arie Verheul vertellen de lokale pers vol trots over hun droom om topblues naar Wijk te halen via deelname aan het toenmalige muziekfestival JazzbyDuurstede.

Het bluespodium op 6 juni in de Muntstraat naast het toenmalige Museum Dorestad sloeg vanaf het eerste moment aan bij het publiek. Vijf bluesbands van internationale allure. Dat was nog niet eerder vertoond. Al snel volgden bluesoptredens in theater Calypso, in de café’s en groeide de bluesclub stap voor stap uit tot een begrip in Wijk en omgeving en dat alles werd mede mogelijk gemaakt door vrienden en sponsors. Vijftien jaar later staan er maar liefst 150 bluesevenementen in allerlei vormen op hun conto. Ze sleepten twee prijzen in de wacht, haalden alle winnaars van de Dutch Blues Challenge naar Wijk en gaven de complete ‘Eredivisie’ van de Nederlandse blues een podium. (Cuby + Blizzards, Julian Sas, Flavium, Livin’Blues Experience, Barrelhouse, Bintangs, Magic Frankie).

Verjaarsfeest bij Ome Ko. Woensdag 24 april 2024 zijn ze weer terug in café Ome Ko, de plek waar het exact 15 jaar geleden allemaal begon. ’s Middags blikken ze met alle (oud)vrijwilligers terug en ‘s avonds is er een besloten feest met natuurlijk een prima bluesband.  

Jubileumboek ’60 verhalen over favoriete LP’s’.  Bluesliefhebber en bestuurslid Willem van de Kraats trekt al jarenlang elke zondagochtend een LP uit zijn collectie vinyl, gaat er lekker voor zitten met een kopje koffie en geniet van de blues. Dat zondagse ritueel bracht hem in Coronatijd op het idee om dit maandelijks op grotere schaal te gaan doen. Bluesliefhebbers en muzikanten werden uitgenodigd hun favoriete LP te kiezen en er een persoonlijk verhaal bij te schrijven. De eerste 60 inzendingen zijn nu gebundeld in een prachtig boek, vormgegeven door Anton Rekké.  Vrijdagmiddag 26 april tussen 16.00 en 18.00 uur is de feestelijke publiekspresentatie bij boekhandel Pettinga, Markt 12, Wijk bij Duurstede.  Uiteraard is het boek er te koop (€24,95), is er live bluesmuziek (duo Quartel & Winkel), een hapje en een drankje. Van harte welkom.

Bluesduo Quartel&Winkel (26 april publiekspresentatie jubileumboek)

Live radio- en tv-uitzending. Jos du Floo en ‘Papa’ Dirk Zorgman verzorgen wekelijks hun eigen bluesradioprogramma bij streekomroep Regio90. Jos op zondagmidddag met ‘Highstreet Jazz&Blues’ en Dirk op donderdagavond met ‘Blues4You’. Om de 15e verjaardag extra luister bij te zetten besloten ze hun krachten te bundelen en een live radio- en Tv-uitzending aan te bieden op donderdagavond 2 mei van 20.00 tot 22.00 uur in café ’t Hoff in Wijk bij Duurstede. Bluesband Basic Station vrolijkt de uitzending op met liveoptredens.  Burgemeester Meerts is medepresentator en voorzitter Arie Verheul is er te gast. De uitzending wordt uitgezonden op de radio en TV kanalen van Regio90. De bar is open, bezoekers zijn welkom, de ruimte is beperkt, vol is vol, dus kom ruim op tijd.

Gospelshow en topbands. Verder staan er dit jubileumjaar nog een paar topbands in theater Calypso, maken de kersverse winnaars van de European Blues Challenge het huiskamerfestival  BluesbijdeBuren extra aantrekkelijk en als klap op de vuurpijl wordt de Blueskroegentocht uitgebreid met een indrukwekkende Gospelshow in de Grote Kerk.

 Meer Info: Stichting BluesinWijk |Wijk bij Duurstede 

Geen opmerkingen: