<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Harlem Lake - ‘The Thought Of You’

Energieke Rock ‘n Soul band Harlem Lake laat hun gevoelige kant zien op de americana ballad ‘The Thought Of You’, die op 5 april zal verschijnen onder Jazzhaus Records.

Het nummer is de tweede single van het album ‘The Mirrored Mask’, gepland voor release in September 2024. De ‘The Thought Of You’ klinkt intiem, voornamelijk door de warme gitaarklanken en oprechte beleving van de zangeres.

Gitarist Sonny Ray vertelt over de single: ‘’Dit nummer beschrijft de angst en pijn van het beëindigen van een liefdesrelatie en weerspiegelt een innerlijke strijd; je wilt de persoon waar je zo veel van houdt geen pijn doen, maar weet ook dat dit onvermijdelijk is om weer vooruit te kunnen. 

Met de blauwe reiger als mascotte en een voet in het modderige polder is de band is geworteld in hun blues-oorspong, maar ademt ook een frisse, energieke sfeer uit met onmiskenbare invloeden uit pop, rock, soul en Americana. De muzikanten zijn een authentieke rockband in hart en ziel en nemen hun luisteraars mee op een emotionele muzikale reis. En wat reizen betreft is de band al flink doorgewinterd. Dit jaar begint Harlem Lake aan een langverwachte Europese tournee, met onder andere stops in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Noorwegen. De Nederlandse tourdata vindt je hieronder.

Het nieuwe album, "The Mirrored Mask", bevat nog 8 unieke nummers naast de ballad ‘The Thought Of You’, variërend van energieke bluesrock tot ontroerende power ballads en dansbare rock-'n-roll. Met dit album komt de band tegemoet aan de behoeftes van gitaar fanaten, van Hammond-orgelliefhebbers en van hen die nieuwsgierig zijn naar diepere betekenissen achter de poëtische teksten. Producent Guido Aalbers (Coldplay, Muse, Krezip, No Doubt) vertaalde heeft deze veelzijdigheid naar een uitgebalanceerde mix van een moderne en vintage sound.


Zowel ‘The Mirrored Mask’ als het vorige album ‘A Fool’s Paradise’ (2021) verkennen de complexiteit van het ‘mens zijn’, en hoe we ons verhouden tot een wereld vol oppervlakkigheden en uiterlijke schijn. Harlem Lake staat voor 'jezelf mogen zijn' in een wereld waarin veel mensen zich anders voordoen en daardoor de oprechte connectie met andere kwijtraken. De boodschap van de band bedraagt dan ook: enkel door je diepste emoties te delen, kunnen we echt met elkaar verbinden. En dat is precies wat Harlem Lake doet met ‘The Thought Of You’

Geen opmerkingen: