<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Boek/Book: Beter dan Bowie

 Beter dan Bowie. 20/04 muzikale boekvoorstelling in Gent

 Door: Wouter Bulckaert
 €24,90 - paperback - 220 pag.

Hij was dé rockster van de jaren zeventig. Tussen 1970 en 1980 maakte David Bowie een reeks grensverleggende platen. Ook commercieel waren ze een schot in de roos. Maar Bowie was in de seventies niet de enige geniale songschrijver, charismatische performer en trendsetter. Alleen: onder een hoge boom is weinig leven mogelijk. Die andere hemelbestormers verwierven weliswaar een aanzienlijke cultaanhang, maar bereikten nooit het grote publiek. Té Engels, té excentriek.

In dit boek redt connaisseur Wouter Bulckaert culthelden zoals Kevin Ayers en Kevin Coyne uit de vergeetput van de Engelse rockgeschiedenis. Hij ontrafelt hun beste werk en kadert het tegen de achtergrond van de Engelse geschiedenis en de platen van Bowie in dat tijdsgewricht, dat verdacht veel lijkt op onze turbulente jaren twintig. Met illustraties van Edward Hall.

Door: Wouter Bulckaert
Mammoet, imprint van Uitgeverij Epo - 2024 - €24,90 - paperback - 220 pag.

Hij was dé rockster van de jaren zeventig. Tussen 1970 en 1980 maakte David Bowie een reeks grensverleggende platen.

Scan de QR Code voor meer info

TEKST ACHTERFLAP Hij was dé rockster van de jaren zeventig. Tussen 1970 en 1980 maakte David Bowie een reeks grensverleggende platen. Ook commercieel waren ze een schot in de roos. Maar Bowie was in de seventies niet de enige geniale songschrijver, charismatische performer en trendsetter. Alleen: onder een hoge boom is weinig leven mogelijk. Die andere hemelbestormers verwierven weliswaar een aanzienlijke cultaanhang, maar bereikten nooit het grote publiek. Té Engels, té excentriek. In dit boek redt connaisseur Wouter Bulckaert culthelden zoals Kevin Ayers en Kevin Coyne uit de vergeetput van de Engelse rockgeschiedenis. Hij ontrafelt hun beste werk en kadert het tegen de achtergrond van de Engelse geschiedenis en de platen van Bowie in dat tijdsgewricht, dat verdacht veel lijkt op onze turbulente jaren twintig.

Over de auteur

Wouter Bulckaert schreef eerder onder andere Ry Cooder. Meester in de schaduw (EPO, 2016) en JJ Cale. Troubadour in de woestijn (EPO, 2018). Hij voorziet elke maand een klassieke rockplaat van woord en verhaal op Classic Album Monday in Bar Mirwaar in zijn thuisstad Gent.

In de boekvoorstelling ‘Beter dan Bowie’ speelt Wouter Bulckaert samen met Klaas Tomme (Illuminine / Iskander Moon) en Brecht Peleman songs van Kevin Ayers, Kevin Coyne en … David Bowie. Ondertussen vertelt hij waarom Ayers en Coyne in de jaren zeventig ondanks hun gigantische talent kopje onder gingen in sloten rode wijn.   

Dit evenement belicht de minder bekende maar geniale songschrijvers en performers uit de jaren zeventig, naast David Bowie. Auteur Wouter Bulckaert redt cultfiguren zoals Kevin Ayers en Kevin Coyne uit de vergetelheid, ontrafelt hun werk en plaatst het in de context van de Engelse geschiedenis en Bowie's invloed, waarmee hij een fascinerend beeld schetst van het muzikale landschap van die tijd. 

voor liefhebbers van Bowie en ook voor liefhebbers van de rest. 

Geen opmerkingen: