<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) • 19 December Bluesworld Festval Hedon Zwolle • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino

Concert: Jasper van 't Hof & Friends

  • Gezien Jasper van 't Hof & Friends
  • Donderdag 2 november
  • Aanvang: 20:30 uur (zaal open 20:00 uur)
  • Locatie: Theaterzaal in Holstohus (Jan Schamhartstraat 5, Olst)
  • Foto's Harrie Huisman

Play the Blues Special Guest Cesar Zuiderwijk Jasper van ‘t Hof is een van de meest actieve jazzmuzikanten in Europa. Hij heeft meer dan 70 albums opgenomen. Jasper is een echte muzikale veelvraat....

Met deze show helpen friends Jasper om zijn aankomende album te kunnen bekostigen. Met medewerking van één van de meest talentvolle gitaristen van Nederland; Tom Veltien, zangeres en muziekdocent Britt de Jong uit Olst, zanger en songwriter Marijn Ooijman en als special guest niemand minder dan, Jasper’s grote vriend, Cesar Zuiderwijk [Golden Earring / Sloper], waarmee Jasper in 1985 een fabelachtig album uitbracht onder de naam Labyrinth.

Jasper van ‘t Hof is een van de meest actieve jazzmuzikanten in Europa. Hij heeft meer dan 70 albums opgenomen. Jasper is een echte muzikale veelvraat. Hij heeft met God en alleman gespeelt in honderden samenstellingen en in grote en kleine formaties. Van solo tot Big Band. Met zijn Pili Pili projecten, reisde hij de hele wereld over. Hij heeft gespeeld met Philip Catherine, Charlie Mariano, Archie Shepp, Ernie Watts, Bob Malach, Keith Jarett, Angélique Kidjo, Pierre Courbois en vele anderen. In 1997 kreeg hij de Bird Award, in 2018 de Boy Edgar Award.

 

Vijftig jaar lang heeft hij door Europese, Aziatische en Afrikaanse landen getoerd. Altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Zelfs op 76-jarige leeftijd is zijn inspiratie en tomeloze energie niet tot stoppen te dwingen. Nog altijd speelt Jasper in verschillende formaties met tijdgenoten maar zeker ook met hedendaagse jazzmusici zoals Stefan Lievestro en Jamie Peet. En op 2 november gaat Jasper een volgende uitdaging aan: Jasper play’s the Blues.

Ook al heeft Jasper een indrukwekkende staat van dienst en ruim 70 albums uitgebracht, brood verdienen in de [Nederlandse] jazzwereld is geen sinecure. Met deze show helpen we Jasper om zijn aankomende album te kunnen bekostigen. 

Tom Veltien (Foto Harrie Huisman)

Met medewerking van één van de meest talentvolle gitaristen van Nederland; Tom Veltien, zangeres en muziekdocent Britt de Jong uit Olst, zanger en songwriter Marijn Ooijman en als special guest niemand minder dan, Jasper’s grote vriend, Cesar Zuiderwijk [Golden Earring / Sloper], waarmee Jasper in 1985 een fabelachtig album uitbracht onder de naam Labyrinth.

Vrij geïnterpreteerde blues en jazz, die je nooit meer mee zult maken, onder leiding van grootmeester Jasper van ’t Hof.

Foto's Harrie Huisman

Geen opmerkingen: