<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 20 / 21 Juni 2025  Crossroads Festival Bonn(BRD)   ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis • Zondag 03 November Bluesfestival Hedon Zwolle • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 • LED ZEPPELIN, tribute by Kashmir  | zaterdag 15 februari 2025 •  GOLDEN EARRING, tribute by The Naked Truth | • Zaterdag 08 Maart Sean Webster's Blues All Nighter | • zaterdag 05 april • ERIC CLAPTON tribute by Claptunes | zaterdag 17 mei 2025 • THE BLUESBONES (BE) opnieuw bij LMH! | zaterdag 22 november 2025 •

📃 Recensie: Rolling Stones Hackney Diamonds

Recensie: Rolling Stones Hackney Diamonds

Geschreven door Hein Kogelman

Het eerste album met nieuw materiaal sinds achttien jaar, is een feest voor het oor, wordt er geschreven in de landelijke pers.
Dit gaat over het nieuwe album van The Rolling Stones.
Al 61 jaar in de weer met muziek van grote klasse, vooral de optredens zijn legendarisch te noemen. Met Mick Jagger en Keith Richard als de nog levende legendes en Ron Wood die iets korter de band versterkt n.l. nog maar 47 jaar!! 

Paul McCartney kwam de band op dit album versterken met de bas en vele andere beroemdheden, zelfs Bill Wyman als oudgediende.

Volgens Mick is 80 jaar de nieuwe 40 wat hem betreft.Ook is er na het overlijden van Charlie Watts een nieuwe drummer aangetrokken: Steve Jordan. 

Al is Charlie nog op een paar nummers te horen en verder vele beroemdheden zoals gezegd die deze studio opnames complementeren.
Met Andrew Watt als producer die al met Pearl Jam de nodige ervaring heeft.
De Stones hebben nog steeds alle rechten van de platen en aanverwante business in handen met een geschatte waarde van 1 miljard dollar, de meeste groepen en bands verkochten de rechten.


Hackney Diamonds is een combinatie van verschillende beproefde stijlen van de Stones.
1 Angry...  Samen met Lady Gaga opgenomen en als single uit te brengen nummer is stijlvol en een waardig Stones nummer.
Wat een echt Stones nummer is, waar je beslist niet boos van hoeft te worden met de sound van Mick en het gitaargeluid van de overige leden prachtig luchtig en overtuigend gespeeld.

2 Get Close.... Waar de nieuwe drummer lekker begint, met Mick invallend samen met de gitaren een mooi geheel maken wel een beetje veel samenzang maar dat maken de gitaarklanken wel weer goed, zelfs het koperwerk krijgt de ruimte.

3 Depending On You..Net Gimme Shelter, begin zeer herkenbaar en Stones mindet, wel kabbelend een rustig nummer.

4 Bite My Head Off..  Mick begint direkt in de hoogste versnelling met een uptempo wat er niet om liegt, samen met de rest van de artiesten een stevig rockend nummer wat een echt Stones nummer betaamd.

5 Whole Wide World...  Mick zijn stem heeft in de loop van de vele jaren niet veel ingeboet, al zijn denk ik de nodige technische trucs wel uitgehaald, maar wel een gedreven nummer van de muzikanten met de vele jaren ervaring ook het gitaarwerk van Ron en Keith spreken me geweldig aan.

6 Dreamy Skies...  Mooi dromerig begin met een slide gitaar van Ronny en Keith op de achtergrond, met de zang van Mick wat weer de Stones sound compleet maakt, zelfs het heerlijke mondorgel ontbreekt niet.

7 Mess It Up...  Ja, een lekker rockend nummer prachtig gespeeld en gezongen met een hoog Stones gehalte wat zang en gitaar betreft, prachtig nummer.

8 Live By The Sword...  Ja daar is is weer een rocknummer met een  prachtige inhoud van zang, drum, gitaar en orgel en waar Charlie Watts en Bill Wyman ook op spelen net als op het vorige nummer.

9  Driving To Hard.... Een nummer zoals er meer zijn dus weer een echt Stones nummer waar alles mooi samen komt.

10Tell Me Straight...  Zelfs de zang van ik denk Keith komt er goed uit, samen met Mick toch wel een gouden duo of "The Glimmer Twins " weer zijn opgestaan?

11 Sweet Sounds Of Heaven...  Samen met Lady Gaga op de achtergrond begint deze ballade wel op een echte te lijken .
Een ode aan de overleden bandleden, prachtig en waardige muziek.

12 Rolling Stones Blues...  Deze song van Muddy Waters brengt bij mij goede herinneringen terug.
Zelfs een song uit 1950 kan door deze goede muzikanten gespeeld prachtig uitpakken qua muziek vooral, voor de bluesmensen onder ons waar ik er zeker een van ben, voor mij het mooiste nummer, maar ja, luisteren is het beste wat je kunt doen.

Conclusie; een prachtige, waardige Stones studio cd met van rock tot blues en selfs soul aanwezige muziek, een must om naar te luisteren.

Geen opmerkingen: