<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) • 19 December Bluesworld Festval Hedon Zwolle • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino

ENORM BOOK – BECOMING ENORM

Enschedese band ENorm brengt boek uit over kleurrijke geschiedenis

Wat moeten mensen met een boek over ENorm? Dat vroeg de Enschedese band zichzelf af. Donderdag komt er een schrijven uit over de bijzondere 35-jarige geschiedenis van de muziekgroep, geschreven door journalist Bart-Jan Keizer en naar een idee van trouwe fan Trudes Oude Voshaar uit Losser.

Het resultaat is 108 pagina’s met anekdotes, verrassende feiten en onthullingen inclusief heel veel unieke foto’s uit de archieven.

Het boek kost 25 euro.

„De droom om in een vol Ahoy te spelen is er nog altijd.”

Tijdens een uitverkocht jubileumconcert van rockband ENorm in stadsheater De Bond in Oldenzaal heeft wethouder Arjan Kampman de eerste exemplaren van ‘Becoming ENorm’ uitgereikt aan de bandleden. Het boek beschrijft de 35-jarige geschiedenis van de Twentse rockband. Ruim 400 mensen woonden het bijzondere concert bij. De lancering van het in eigen beheer uitgegeven jubileumboek werd kracht bijgezet met een spetterende liveshow van bijna 2,5 uur. 

Tussen de sets door nam wethouder Arjan Kampman, fan van het eerste uur, de tijd om de leden van de band toe te spreken en ieder een exemplaar van ‘Becoming ENorm’ te overhandigen. ENorm bestaat dit jaar 35 jaar en behoort daarmee tot de langst bestaande bands in Twente. Eric ten Bos (zang), Ronald ten Bos (gitaar), Ferry Bult (toetsen), Martin Platenkamp (toetsen) en Bram Brijan (bas) werden op het podium geïnterviewd door RTV Oost-presentatrice Inga Tjapkes. Het jubileumboek is geschreven door Bart-Jan Keizer en bevat veel unieke foto’s uit de archieven en verhalen achter de muziek.

Bestellen kan via www.enormmusic.com. Het boek kost 25 euro.

Wethouder Kampman en ENorm. (Foto: Buitinkfotografie) Foto: @BUITINKFOTOGRAFIE

ENorm 35 jaar

ENorm bestaat 35 jaar! Voor de Twentse (prog)rock formatie aanleiding om je mee te nemen in hun rijke muzikale historie. Een aanrader voor liefhebbers van bands als Marillion, Saga, Coldplay en Kensington. Op de setlist Marathon klassiekers als Patterns of the landscape, The beauty of silence en Medicine man, maar zeker ook ENorm parels als Zoe, High above the ground, Hilayeah en het recente Waterfront. Ook hun dialect hit Op Hoes An Veur Kesmis is zeker niet uitgesloten. De mijlpaal wordt deze avond niet alleen gevierd met live-muziek, maar ook met de officiële presentatie van het boek over de geschiedenis van de band.

Bronhttps://www.huisaanhuisenschede.nl/nieuws/algemeen/109992/jubileumboeken-voor-rockband-enorm  | https://enormmusic.com/

Over ENORM

ENORM is een Enschedese band waarvan de kern al bijna 25 jaar samen speelt. Inmiddels heeft de band zo’n acht albums (zowel live als studio-opnames) en een Live DVD uitgebracht. Uit de samenwerking met producer Holger Schwedt (Di-rect, Postmen, BLØF, Miss Montreal, Van Velzen, Anouk) vloeide onder andere de single ‘Zoe’ voort met in de videoclip een hoofdrol voor actrice Johanna ter Steege (zie https://youtu.be/wsyxziT1KjI). De opbrengst van de single kwam ten goede aan de stichting Lost a Child die ouders ondersteunt bij de haast onmogelijke verwerking van het verlies van een kind.

 In september 2020 startte ENORM een nauwe samenwerking met Van Hoevelaak Records, het platenlabel van de broers Edwin en Coen van Hoevelaak. De coöperatie omvat het schrijven en produceren van muziek in Van Hoevelaak’s Rooftop Studios in Holten. De uitgifte van ENORM’s muziek gebeurt onder de vlag van Van Hoevelaak Records waarbij een aantal singles inclusief videoclip worden uitgebracht op de Nederlandse en Duitse markt. Ook op het gebied van live concerten gaan de partijen partneren. In de periode 2003 - 2005 heeft de band reeds twee albums uitgebracht die werden opgenomen in de Rooftop Studios waarbij Edwin van Hoevelaak tevens verantwoordelijk was voor de productie.

 Naast Van Hoevelaak Records draagt Vincent Sorg - producer van onder andere de succesvolle Duitse band Die Toten Hosen - bij aan het schrijf- en productieproces vanuit zijn thuisbasis, de Principal Studios in Senden bij Münster. ENORM en Sorg hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan een aantal projecten zoals het nummer ‘Reach For The Roses’ dat voor KWF Kankerbestrijding werd geschreven (zie https://youtu.be/VKTDqGF7mdA).

 ENORM heeft een uitstekende live reputatie. De mannen hebben op grote podia en festivals gestaan met acts als VanVelzen, Krezip, Van Dik Hout, Ten Sharp, Golden Earring, Ilse DeLange maar ook internationale artiesten zoals Sting en Tower of Power. De band is regelmatig te gast bij radiostations als 3FM, Veronica en Radio2. De single ‘German Soldier’ zorgde voor aandacht van TV stations zoals RTL4 en SBS6 (zie https://youtu.be/llzyyuhFm2c). De single ‘Answers’ stond enkele weken in de Nederlandse top 100.

 ENORM is tevens producent van de succesvolle theaterproductie ‘Kerst met Ballen’ die al meer dan 15 jaar lang rond kerst op verschillende Nederlandse en Duitse podia en theaters neerstrijkt. Uit deze productie vloeide in 2012 tijdens 3FM’s Serious Request in Enschede de Twents-talige hit ‘Op Hoes Op An Veur Kesmis’ (zie https://youtu.be/RZzx54wrUGQ). De single haalde landelijke bekendheid en bracht, mede door een live optreden in het 3FM Glazen Huis en gastoptredens bij TV stations BNN en RTV Oost, zo’n EUR 30.000 aan donaties op. Tijdens de 2020-editie van ‘Kerst met Ballen’ waren de Time Bandits special guest. 

Samenstelling ENORM:

  • - Eric ten Bos – lead vocals
  • - Ronald ten Bos – gitaar & backing vocals
  • - Bram Brijan – bas
  • - Martin Platenkamp – keys
  • - Ferry Bult – drums

 Voor meer informatie:

MANAGEMENT & BOEKINGEN

Robin Coster

Annelies de Boer
info@enormmusic.com | www.enormmusic.com

Geen opmerkingen: