<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 20 / 21 Juni 2025  Crossroads Festival Bonn(BRD)   ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis • Zondag 03 November Bluesfestival Hedon Zwolle • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 • LED ZEPPELIN, tribute by Kashmir  | zaterdag 15 februari 2025 •  GOLDEN EARRING, tribute by The Naked Truth | • Zaterdag 08 Maart Sean Webster's Blues All Nighter | • zaterdag 05 april • ERIC CLAPTON tribute by Claptunes | zaterdag 17 mei 2025 • THE BLUESBONES (BE) opnieuw bij LMH! | zaterdag 22 november 2025 •

De Amer: Een weekend vol folk, country, blues en soul in café De Amer

Liefhebbers van folk, country, blues, soul en americana, opgelet: dit wordt een fantastisch weekend bij café De Amer met het echtpaar van Ordinary Elephant uit Houston, Texas, en de jonge Boaz Roelevink uit Harlingen, Friesland!

En nog even aandacht hiervoor: op zaterdag 21 oktober is er om 14.00 uur een tweede concert van Bluegrass Boogiemen. Er is nog een aantal kaarten beschikbaar!

 Ordinary Elephant, zaterdag 28 oktober, 20.00 uur

Crystal en Peter Damore, oftewel Ordinary Elephant, zijn een buitengewoon goed bij elkaar passend duo dat folk-muziek op zijn best laat horen. Compleet met commentaar op sociale kwesties, een focus op het beland van het gezin en het zoeken naar de hoogste menselijke ambities. Allemaal gebracht met tedere zorg en precisie, zonder te overdrijven of trucjes uit te halen. 

Ordinary Elephant's muziek is van een bijzondere eenheid, vergelijkbaar met die van Buddy & Julie Mil-ler, Dave Carter & Tracy Grammer en Gillian Welch & Dave Rawlings. Twee in één geworden muziek, met elkaar verweven klauwhamerbanjo, gitaar en harmonieën verrassen de luisteraar met intensiteit en muzikaal meesterschap. Deze Folk Music Awards Artiesten van het jaar 2017 boeien het publiek met hun emotioneel krachtige en kwetsbare liedjes en laten de luisteraar weten dat ze niet alleen zijn op de wereld. De samenwerking tussen deze echtgenoten, hun connectie en invloeden ontmoeten elkaar op het podium. Assocoated Press noemt hun nieuwste album 'Honest' één van de beste americana albums van het jaar. Er stromen liedjes uit Crystal en Pete, hun carrière zal onstuitbaar zijn.

Boaz, zondag 29 oktober, 14.00 uur

Boaz Roelevink, een 20-jarige zanger uit Harlingen, heeft net zijn debuutalbum opgenomen en is klaar om er het podium mee op te gaan. Country, blues en soul zijn de invloeden die je terug hoort op dit album genaamd 'Keep it simple'.

Als Boaz tijdens zijn eerste optreden in talentenjacht ‘We Want More’ zijn strot opentrekt denk je in eerste instantie: dit is niet echt. Niets is minder waar. Het rauwe, doorleefde stem­geluid dat deze zanger uit Friesland op 18-jarige leeftijd laat horen is dat van blueszangers die al een leven vol drank, drugs en ellende achter de rug hebben. Boaz is echter gewoon gezegend met zo’n karakteristiek stemgeluid en na het bereiken van de finale besluit hij zijn muziek verder te ontwikkelen. Er wordt samenwerking aangegaan met Maurice van Hoek (singer-songwriter en muzikale rechterhand van Douwe Bob) en Mercy John (verantwoorde­lijk voor ‘Rollercoaster’ met Danny Vera). Zo ontstaat het debuutalbum ‘Keep It Simple’ en het is met deze plaat een beetje zoals Cruijff ooit verzuchtte: voetbal is simpel, maar simpel voetballen blijkt vaak het moeilijkste wat er is”. Als dat voor muziek ook geldt is Boaz al op niveau en gloort er een mooie toekomst. Alvast een voorproefje: 

Reserveren

De concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost € 25 en is inclusief twee consumpties. Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren. Binnen enkele dagen krijg je een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond.


BINNENKORT

De Literaire Hemel, vrijdag 13 oktober 20.00 uur (zie ook: De Literaire Hemel)

Shawn Jones, zondag 15 oktober 14.00 uur

Arthur Menezes, vrijdag 20 oktober 20.00 uur (warm aanbevolen: Hurts Like Hell)

Bluegrass Boogiemen, zaterdag 21 oktober 14.00 uur (nog kaarten beschikbaar)

Maurice van Hoek, zondag 22 oktober 14.00 uur (Losing My Mind)

Geen opmerkingen: