<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 20 / 21 Juni 2025  Crossroads Festival Bonn(BRD)   ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis • Zondag 03 November Bluesfestival Hedon Zwolle • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 • LED ZEPPELIN, tribute by Kashmir  | zaterdag 15 februari 2025 •  GOLDEN EARRING, tribute by The Naked Truth | • Zaterdag 08 Maart Sean Webster's Blues All Nighter | • zaterdag 05 april • ERIC CLAPTON tribute by Claptunes | zaterdag 17 mei 2025 • THE BLUESBONES (BE) opnieuw bij LMH! | zaterdag 22 november 2025 •

Kids With Buns - 'Out Of Place

Kids With Buns - 'Out Of Place'

13 oktober 2023
V2 Records
Twee jaar nadat hun hitsingle "bad grades" werd uitgebracht, en een jaar nadat ze als Spotify Equal-artiest op een Times Square-billboard stonden, kondigt Kids With Buns hun debuutalbum "out of place" aan. Een album over opgroeien en je voelen als een buitenbeentje, vertaald naar een verzameling verdrietige knallers.
  Enerzijds bevat de plaat een verzameling dingen die je gewoon wenst te hebben gezegd, terugkijkend op een bepaald moment, maar om de een of andere reden niet hebt gezegd. Anderzijds bevat het ook sterke introspectieve en zelfkritische passages. Hoewel het centrale thema van het album volwassen worden is, raakt het veel meer dan alleen maar opgroeien, waaronder thema's zoals verdriet (what happens in your brain), queer zijn (how bad, nothing new) en het gevoel vast te zitten in je eigen hoofd (clutter, the balance). 

“De rode draad is je alleen en onbegrepen voelen in dat opgroeien, en bezig zijn met wat de anderen denken en verwachten terwijl je jezelf nog niet eens gevonden hebt. Over soms niet weten waar thuis is. Over de tweestrijd tussen erbij willen horen, maar ook trouw blijven aan jezelf. Het gaat over vriendschap, en liefde, voor het eerst. Over dingen die we wouden zeggen, maar niet durfden zeggen. Over queer zijn, niet alleen als ik: op hetzelfde geslacht vallen, maar echt over queer zijn als stuk van wie je bent en waar het allemaal invloed op heeft.” 

Ontstaan in een zelfgemaakte thuisstudio, waar Amber en Marie praktisch de hele zomer doorbrachten, werd "out of place" opgenomen en geproduceerd door Mathias Stal (1712, bad grades). Met behoud van hun kenmerkende geluid bestaande uit Marie's androgyne stem en Amber's pakkende gitaarhooks, markeren de laatste singles een stap naar een meer uptempo en extravert geluid. Het omzetten van hun persoonlijke worstelingen en onzekerheden in oorwurm-refreinen resulteerde in direct succes bij liveoptredens, met uitverkochte concerten zoals AB, Vooruit, Ekko (Utrecht) en Merleyn (Nijmegen). Toch is "out of place" ook een oprecht geluidsspoor om mee rond te cruisen of om een late night huilbui mee te hebben. 

Na een succesvol optreden op ESNS, dat hen een plek opleverde in de top 25 acts van het festival door 3voor12, verruimt Kids With Buns hun horizon. Met een nieuwgevonden groter geluid komt een indrukwekkender internationaal tourprogramma: met optredens op Down The Rabbit Hole (NL), Pukkelpop (BE) en Reeperbahn (DE), tot hun eigen release shows in de grote zaal van de Ancienne Belgique en De Helling in Utrecht. Met "out of place" is Kids With Buns pas net begonnen.


Amber en Marie durfden hun muziek pas te delen op de leeftijd van 19 en 21, toen Kids With Buns hun kamers verlieten en het podium opstapten. Teksten werden verzameld uit persoonlijke dagboeken, gitaarakkoorden gecomponeerd in slaapkamers, nummers die jarenlang opgekropt waren. 

Kids With Buns is een indiepop-project ontstaan in de slaapkamer, dat muzikaal en thematisch de grenzen verlegt. Diepgravend in hun gedachten en persoonlijke ervaringen, transformeren de jonge artiesten nauwgezet hun oprechte gevoelens in muziek. Waar hun twee geesten samenkomen, krijgt hun muziek vorm. Een melancholisch micro universum ontstaat wanneer hun pure maar kenmerkende gitaren samensmelten met de androgyne stem van Marie en de zijdezachte tonen van Amber. 

In 2020 bracht Kids With Buns hun eerste track uit en werden ze meteen het gezicht van de jaarlijkse campagne van "1712", de Belgische misbruik/geweld-hulplijn, met hun gelijknamige nummer dat seksuele intimidatie aansnijdt. 

Na het winnen van De Nieuwe Lichting 2021 (een prestigieuze popmuziek-wedstrijd georganiseerd door Studio Brussel) bereikte hun single "bad grades" de eerste plaats in Studio Brussel's De Afrekening en verzamelde meer dan 2,5 miljoen streams wereldwijd. Live vertaalt Kids With Buns hun muziek op een ontwapenende manier en tot nu toe hebben ze het publiek in België en Nederland weten te boeien

  

Geen opmerkingen: