<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 9/10 Juni 2023  zaterdag 7 oktober - New Blues Festival Assen 2023  JUBILEUMEDITIE(25 JAAR RIBS & BLUES) 27-28-29 MEI, PINKSTEREN 2023  Bluesworld Café Ozgur Hazar(Belgie) 05.Sep.2023 Hedon Zwolle • Crossroads Festival Bonn(BRD) • Ian Siegal - Hoftheater Raalte - vrijdag 13 oktober 2023 • 09 September 2023 • Bluesfestival Tegelen STATE OF HART - zondag 08 oktober Heino BRICKYARD - zondag 19 november Heino 

/marquee>

Timetable

🅵🅴🆂🆃🅸🆅🅰🅻🆂 𝟐𝟎𝟐𝟑

Album: Lefthand Freddy - Carry ON

Lefthand Freddy - Carry ON

Lefthand Freddy kondigt met trots zijn nieuwste CD aan: CARRY ON!
Het album is gepresenteerd tijdens een speciale show in café Het Keerpunt in Spijkerboor op 16 april j.l. De CD Soul Strings uit 2014 werd destijds met lovende kritieken uit binnen- en buitenland ontvangen. Om dit succes te evenaren, of zelfs te overtreffen, moest natuurlijk een sterke opvolger worden geproduceerd.

Dit is volgens de enthousiaste makers zeker gelukt!
In juli 2021 kondigde drummer Hans Waterman aan dat het na meer dan een halve eeuw drummen welletjes is. Zijn opvolger werd gevonden in drummer Hannes Langkamp die hiermee terugkeert bij de band. De band werd verder uitgebreid met toetsenist Jan Diertens op Hammond en piano. In 2021 werd tevens een muzikale koersverandering aangekondigd. 

Gitarist en frontman Fred Reining heeft nieuw werk geschreven, bedoeld is om in een wat meer gearrangeerde vorm te worden uitgevoerd door de nieuwe band. De nieuwe samenstelling van de band zorgt uiteraard voor een ander geluid. Wat blijft zijn natuurlijk de virtuoze gitaarpartijen van Fred. Altijd spannend en origineel. De nieuwe tracks zijn opgenomen tijdens uitgebreide “live” sessies in de Parkstad studio in Veendam. Het resultaat is de nieuwe CD Carry On!  Volgens ingewijden is het een bijzonder sterk en verrassen album geworden. 
Natuurlijk staat de Blues centraal, maar er zijn ook aanstekelijke uitstapjes naar verwante stijlen. Alle tracks klinken net weer even anders, eigenwijs en spannend, zoals Lefthand Freddy door de jaren heen altijd is geweest, zoekend naar originaliteit, zonder zijn liefde voor de Blues te verloochene.

1 mei 2023: CD: CARRY ON! te koop in onze webshop
De nieuwe CD Carry On is vanaf 1 mei te koop in onze webshop.
De prijs is € 14,00 inclusief verzendkosten

KLIK HIER OM DE CD TE BESTELLEN!


Lefthand Freddy BIO 

Huidige bezetting:

Lefthand Freddy : gtr./vocals
Berend (boogie B) Reining: gtr.
André van der Werf: bassguitar/vocals
Jan Diertens: hammond/piano
Hannes Langkamp: drums

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lof uitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen o.a op het Leberkusener Jazzfestival(Dtsl), het Gloucester Bluesfestival (GB) , het Nuit de Blues(FR), het Sziget Festival (Hongarije)en in de Londense 100 club.In 2015 werd de laatste cd SOUL STRINGS uitgebracht. Enkele recensie citaten: een meesterwerk, Eén van de beste cd’s van 2014,elf juweeltjes aan eigen nummers,een must voor andere gitaristen in Nederland...
Live is de band onverslaanbaar; recent rapporteerde bluesmagazine:
Weergaloze band,wat een spelvreugde:een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek!Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist, entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet.

Berend "Boogie B" Reining gitaar
Fred’s zoon op gitaar is de spreekwoordelijke appel die niet ver van de bluesboom is gevallen.Met eigen geluid en boogie specialiteit.

Hannes Langkamp (ex Fox the Fox /Muskee en Lefthand Freddy) ) neemt vanaf juli 2021 de drumstokjes weer over.

André van der Werf: basgitaar/vocals
Speelde freelance/gastrollen bij een nauwelijks op te noemen reeks van musici en bands: Nou ja een paar dan: Georgie Fame, Swamp, het kopspijkercabaret, Jan Akkerman, Nick Bult,Gina’s band of blues en vele vele anderen…

Jan Diertens: hammond/piano
(ex o.a. R&B Ravers, Rude Sister, MrSax & The Giant, Giant Blues Band) gaat bovendien vanaf juli 2021 de band versterken.

Een greep uit de internationale persmap:

Frankrijk: enthousiasme du public qui découvre un vrai phénomène
Engeland: top band , they link immaculate technique to the intensity of Delta and Chicago blues.
Duitsland: eine einzigartige band , affengeil! Live ist die band fast unschlagbar
België: verzorgde gepassioneerde blues met veel dynamiek;
verbluffend mooie gitaarsolo’s, een bijna academisch onderlegde ritme sectie .

BOEKINGEN:  Bert Bijlsma muziekproducties:
E-mail: info@bertbijlsma.com

Geen opmerkingen: