<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Muzikaal drieluik in de Amer

Wat een mooi muzikaal drieluik hebben we in de Amer in het paasweekend met deze drie bands. Op vrijdag de nieuwe en veelbelovende band Sunken Lands die hun eerste CD presenteert. Zaterdag het vertrouwde en fantastische sixties- en seventiesgeluid van The LSB Experience, nadere introductie overbodig. En dan, net als al vele jaren, sluiten de bluesveteranen van de B.J. Hegen Blues Band op tweede paasdag het weekend af.

 Sunken Lands, vrijdag 7 april 20.00 uur CD Presentatie (nog enkele kaarten!)

Een muzikaal gitaargeluid uit de Drents-Groningse veengebieden. Zo kan de zeskoppige outlaw countryband Sunken Lands worden beschreven. Aanjagers Edwin Jongedijk en Jaap Vissering hebben de nodige muzikale ervaring en beide hebben een behoefte aan eigen werk in de country, roots en americanamuziek. “Die jaren 70 outlaw, Waylon Jennings en zo, vind ik echt te gek” zegt Jongedijk. “ Maar ook de wat ruigere americanabands zoals Drive-by Truckers, vind ik geweldig. Dat proberen we een beetje bij elkaar te brengen.”


Samen met op toetsen Johan Zielstra, Marcel Gerritsen op pedalsteel gitaar, Bas Sligter op basgitaar en Rowdy Prins op gitaar vormen Vissering en Jongedijk de band. Veel country gaat over het zware bestaan op het Amerikaanse platteland. De naam ‘Sunken Lands’ komt uit de biografie van Johnny Cash en de band trekt parallellen met de Drentse en Groningse  veengebieden, waar net als in de streek van Cash, het leven ook vaak zwaar is geweest.

Alvast een nummer van de CD: Sunken Lands: We Take It For Granted

 

The LSB Experience, zaterdag 8 april 20.00 uur (uitverkocht)

The LSB Experience nemen je tijdens hun concert mee terug naar de tijdloze muziek van de sixties en seventies. Of het nu gaat om nummers van The Eagles, CSN&Y, James Taylor, Venice en sinds een tijdje ook werk van The Beatles (Beatles & Beyond), de vijf uitstekende muzikanten brengen dit repertoire moeiteloos weer tot leven. Prachtige meerstemmige zang wordt begeleidt door een al even authentiek en virtuoos geluid van de diverse instrumenten.

 Meer dan tien jaar speelt The LSB Experience nu al deze muziek. Ze brachten meerdere albums uit en stonden al vele malen op het grootste Beatlesfestival in de VS. Ook speelden ze in The Cavern Club in Liverpool. Het is dan ook geen wonder dat dit concert in no time was uitverkocht. Misschien is er nog een kaartje te bemachtigen via de wachtlijst…

Even genieten: The LSB Experience: Long Train Running / LIsten to the Music

 B.J. Hegen Blues Band, maandag 10 april (2e paasdag) 14.00 uur

Op tweede Paasdag komt er opnieuw een vaste waarde binnen de blues en de Amerprogrammering een concert verzorgen. B.J. Hegen Blues Band staat voor oorspronkelijke blues. Ze geven hun eigen unieke interpretatie aan de Chicagoblues, puur en ongecompliceerd, maar met dezelfde kracht als de muzikanten van destijds.

 Al meer dan vijftig jaar duurt nu al de reis van B.J. Hegen door het muzikale landschap van de blues en ‘still going strong’. Samen met Frans, Henk en Jan brengt Bé Hegen muziek van blueslegendes als Johnny Young en John Little John opnieuw tot leven. Kijk maar even: B.J. Hegen Blues Band: Tom Cat Blues

 Reserveren

Alle concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost €25 en is inclusief twee consumpties. Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren. Binnen enkele dagen krijg je een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond. 

AANKOMENDE CONCERTEN

Tip Jar, vrijdag 24 maart, 20.00 uur (nog kaarten beschikbaar) Tip Jar - Love and Understanding

Grayson Capps, zaterdag 25 maart, 20.00 uur (nog beperkt kaarten!)

Barn Belle & Little Hat, zondag 26 maart, 14.00 uur (warm aanbevolen!) Barn & Belle - Waiting On A Train en Little Hat - Clema

Benjamin Herman, zaterdag 1 april, 20.00 uur (uitverkocht)

King of the World, zondag 2 april, 14.00 uur (uitverkocht) en 20.00 uur (extra concert bij voldoende reserveringen, dus grijp je kans!)

Geen opmerkingen: