<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

In Memoriam: Gary Rossington ( Lynyrd Skynyrd,)

Gitarist Gary Rossington, het laatst overgebleven originele bandlid van de rock band Lynyrd Skynyrd, is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat laat de band weten via sociale media. Waaraan Rossington is overleden, is niet bekendgemaakt.

“Het is met de diepste verdriet dat we onze broer, vriend, familielid, songwriter en gitarist, Gary Rossington, vandaag hebben verloren”, schrijft de band. “Gary is nu bij zijn Skynyrd-broers en familie in de hemel en speelt daar mooi, zoals hij altijd doet.”

Rossington was in oktober 1977 een van de weinige overlevenden van de vliegtuigcrash die een einde maakte aan de band. Daarbij kwamen Van Zant, Steve Gaines, diens zus, de manager en beide piloten om. Rossington hield er twee gebroken armen, een gebroken been en een doorboorde buik en lever aan over.

Het was niet de eerste keer dat Rossington aan de dood ontsnapte: in 1976 overleefde hij een frontale botsing op een boom, wat inspiratie bood voor het nummer That Smell. In latere jaren had Rossington een hartaanval en onderging een vijfvoudige bypassoperatie en andere hartoperaties.

Sinds 1987 maakte Rossington deel uit van de doorstart van Lynyrd Skynyrd, samen met de jongere broer van Van Zant. Zij traden bijvoorbeeld op toen de originele line-up in de Rock & Roll Hall of Fame werd opgenomen.

Rossington zei destijds tegen muziekmagazine Rolling Stone dat hij de band niet tragisch wilde noemen. “Ik zie het niet als tragisch, ik zie het als het leven. Al het goede overtreft in mijn ogen al het slechte.” Bron: NOS

Website: https://lynyrdskynyrd.com/

 

Geen opmerkingen: