<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Speciaal voor een aantal bijzondere muzikanten

We vragen speciale aandacht voor een aantal bijzondere muzikanten. Gewoon, omdat we soms zelf verbaasd zijn welke opmerkelijke artiesten we op ons bescheiden podium mogen ontvangen. Op vrijdag 17 maart begroeten we JP Harris & John R Miller, zondag 26 april zien we Barn & Belle en Little Hat en we kijken ook uit naar het optreden van Benjamin Herman op zaterdag 1 april. Stuk voor stuk toppers die we hier uitlichten.

 John R Miller & JP Harris, vrijdag 17 maart 20.00 uur.
Rechtstreeks uit de VS twee mannen met een succesvolle solocarrière, samen in De Amer; ‘twee voor de prijs van één’ dus. Uit Nashville Tennessee hebben we JP Harris. De man met de lange baard is een virtuoos op de banjo en staat bekend om zijn opzwepende honky-tonk muziek met een lekkere laag americana en country eroverheen. Chloe Edmonstone begeleidt hem daarbij op de viool.
Tijdens de Europese tour wordt JP vergezeld door zijn muzikale kompaan John R. Miller uit West Virginia. Millers’ solowerk klinkt als een blend van folk, country blues en rock-'n-roll. Ook hij wordt begeleid door Chloe op de viool. Ze sluiten het optreden af met een aantal gezamenlijke songs

Benieuwd hoe de mannen klinken samen met Chloe? Check de link en reserveer een plekje in De Amer, er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. 

 Barn & Belle en Little Hat, zondag 26 februari 14.00 uur.
Ook op deze zondagmiddag krijg je weer twee voor de prijs van één met deze double bill: de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2022 staan in De Amer.
Little Hat won in de categorie ‘Bands’ met een strakke, rauwe, primitieve sound die je terugbrengt naar de tijd van pure rock & roll. De muziek staat bol van rauwe en gepassioneerde vocalen, harmonicawerk, gruizig old-school gitaarspel en opzwepende drums.
Het Blues-Roots duo Barn & Belle won de categorie solo/duo. Ze zien zichzelf echter niet als een gewone blues act, ze maken liever naar hartenlust gebruik van al het moois dat de blues, roots en americana te bieden hebben en zetten dat naar hun hand.
Voor de pauze hoor en zie je Barn & Belle, na de pauze kun je genieten van de stoere mannen van Little Hat


Benjamin Herman, zaterdag 1 april 20.00 uur.
Jazz in De Amer? Jazeker: Jazz in De Amer! Benjamin Herman en zijn trio stonden in 2020 voor het eerst op het Amer podium. De aanvankelijke twijfel van het publiek was snel verdwenen door hun weergaloze muzikaliteit. Het was een onvergetelijke avond, waarna zelfs diehard blues- en americana adepten, ver buiten hun comfort zone, tevreden naar huis gingen.
Benjamin Herman is het bekendst als de altsaxofonist van zijn New Cool Collective. Het spelen met zijn trio, is echter altijd een vaste basis gebleven. Je kunt een gevarieerde selectie horen uit hun uitgebreide oeuvre. Virtuoos gebracht door de heren Herman, Pol (contrabas) en Patočka (drums). Weet je het nog niet helemaal zeker? Kijk hier, luister en laat je verassen: 

 Reserveren

De concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost € 25 en is inclusief twee consumpties. Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren . Enkele dagen voor aanvang van een concert krijg je een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond. 

Bard Edrington, zaterdag 25 februari 20.00 uur (warm aanbevolen)

Ralph de Jong, zondag 26 februari 14.00 (uitverkocht)

Kyran Goss & Annie Kinsella, vrijdag 3 maart 20.00 uur

Steff Paglia Trio, zaterdag 4 maart 20.00 uur

Lynne Hanson, zondag 5 maart 14.00 uur

Geen opmerkingen: