<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) • 19 December Bluesworld Festval Hedon Zwolle • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino

Boek: The Beach Boys in Holland

Specificaties:

Titel: The Beach Boys in Holland

Auteurs: Peter Tetteroo, John Swildens

Prijs: €25,00

ISBN: 9789023259541

Formaat 16,7 x 24 cm

Aantal pagina’s: 256 blz

Verwacht op 24 mrt. 2023

The Beach Boys zijn eind jaren zestig de grootste band van de VS. Maar in 1972 keert het tij. De band is zoekende: een nieuwe richting, een andere uitstraling, een betere aansluiting met de tijdgeest… Er moet iets gebeuren, want de verkoopcijfers van hun laatste albums vallen tegen en hun concerten zijn minder vaak uitverkocht. De platenmaatschappij is ongeduldig en binnen de band zelf rommel het. Ze moeten er een tijdje tussenuit, naar een rustige plek, ver weg van het verhitte Californië.
Nederland moet het worden. Daar is de band altijd goed ontvangen, daar kunnen ze tot zichzelf komen. “Het heeft alles wat LA niet heeft: rust, schone lucht, vriendelijke mensen.” De operatie die volgt, alles en iedereen overbrengen naar het Gooi is gecompliceerd, onoverzichtelijk en kostbaar.

Maar als iedereen gesetteld is, de studio werkt en de opnames beginnen, komt er muziek los zoals we die van The Beach Boys niet eerder hoorden. Dat memorabele album gaat als eerbetoon aan het gastland ‘Holland’ heten.
Hoe een eenvoudige opnameruimte in een voormalige kippenschuur tot state of the art studio transformeert, hoe de plaatselijke bevolking kennis maakt met de band, waar Brian Wilson uithangt (en waar niet), wie er betrokken zijn, hoe en waarom, dit boek vertelt alle mooie, bizarre, uitzinnige en verdrietige verhalen over ‘Holland’. Een album dat door kenners hoog aangeschreven wordt en in de loop van vijftig jaar aan waardering gewonnen heeft.

Quote:

“Alle prachtige verhalen om dit album heen verdienen echt
een eigen geschiedschrijving. Dit boek voldoet aan die
behoefte”. Rob Stenders

  • “Ik ben blij dat het album nog steeds zoveel belangstelling wekt. Fijn dat jullie er een boek aan wijden.” Blondie Chaplin
  • “Het was nogal een onderneming, alles en iedereen naar Nederland te krijgen. Maar het resultaat maakte het de moeite waard. De bakkerij waarboven ik woonde en de muziek die we maakten zal ik nooit vergeten.” Al Jardine

Links:  http://www.beachboys45.nl/Neth.htm

Limks: https://en.wikipedia.org/wiki/Holland_(album)

  • Boekpresentatie van 'The Beach Boys in Holland'. Journalist Peter Schavemaker interviewt de auteurs Peter Tetteroo en John Swildens. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Klaas Jelle Veenstra met aansluitend signeren. 

Geen opmerkingen: