<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) • 19 December Bluesworld Festval Hedon Zwolle • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino

📃 Recensie: Hilde Vos – Home

📃 Hilde Vos – Home

Geschreven door: Eric Campfens

i.s.m. BarnOwlBlues | FB Eric Campfens 

 Op het laatst sinds haar deelname aan Johan Derksens ‘The Sound Of The Blues & Americana’ heeft Hilde Vos bekendheid gekregen bij een groter publiek. Toch is deze van oorsprong Nijmeegse zangeres geen onbekende in het wereldje van de country en americana. Hilde heeft al wat singles en albums op haar naam staan en is druk bezig om prijzen en nominaties te vergaren. Zo won zij de prijs voor het beste countrylied in zowel 2011 en 2018. Zij zong samen met Dick van Altena, Ilse DeLange, Bobby Bare en Vince Gill.

 Onlangs is haar nieuwe album “Home” verschenen met daarop elf nummers, waarvan zeven door haar zelf zijn geschreven. Begeleid wordt Hilde door multi-instrumentalist John Geuzinge Havinga, de bassisten Roelof Klein en Robin Muilwijk, drummer Fokke de Jong en Nienke Geuzinge Havinga, die de achtergrondzang verzorgt. 

De productie was in handen van de al genoemde Nienke en John, die tevens een van de nummers, “Solid Ground”, hebben geschreven. Het resultaat is een ijzersterk album met elf goed uitgevoerde nummers. Hilde is sterk in het schrijven van persoonlijke nummers, zoals “Home”, “All These Years” en het mooie “All These Years”. De meest opvallende nummers zijn de twee duetten, zoals het vrolijk rockende “The Last Thing On My Mind” van Tom Paxton met Bennie Jolink, en het met levenspartner (en drummer van de band) Fokke de Jong gezongen “Better Move It On Home”een cover van Ray Griff. Andere nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn “What Would Dolly Do” en het titelnummer “Home”. Kortom, een prima album met prachtige persoonlijke nummers, waarvan de teksten het meer dan waard zijn om beluisterd te worden.

 Website: www.hildevos.com

 (8,5/10)  (eigen beheer)

Geen opmerkingen: